Tänään tv:ssä: Toiminnalla ja huumorilla ladattu seikkailu kahmi peräti 10 Oscar-ehdokkuutta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2010 valmistunut lännenelokuva Kova kuin kivi.

21.2.2017 06:27

Coen-veljesten toiminnalla ja huumorilla ladattu seikkailu kertoo 14-vuotiaasta Mattiesta (Hailee Steinfeld) , joka tahtoo kostaa isänsä surman. Raukkamainen tappaja (Josh Brolin) on paennut intiaaniseudulle, jota valvovat liittovaltion sheriffit. Mattie etsii käsiinsä seudun julmimpana pidetyn sheriffin, Reuben J. ”Rooster” Cogburnin (Jeff Bridges), ja palkkaa viskille person silmäpuolen etsintäkuulutetun perään.

Mattie ja Rooster saavat seuraa turhamaisesta LaBoeufista (Matt Damon), joka jäljittää tappajaa palkkiorahat mielessään. Miehet koettavat turhaan karistaa Mattieta matkastaan, sillä tyttö on järkähtämätön. Etsintöjen aikana hän osoittaakin olevansa kumppaniensa veroinen: päättäväinen, sitkeä – kova kuin kivi.

Kova kuin kivi taipui elokuvaksi ensi kertaa vuonna 1969. Henry Hathawayn ohjaus toi John Waynelle uran ainoan Oscar-palkinnon. Uusintafilmatisointi sai peräti kymmenen Oscar-ehdokkuutta. Jeff Bridgesin ehdokkuus parhaasta miespääosasta oli siinä mielessä erikoinen tapaus, että kyse oli jo toinen kerta samasta roolista. Bridges jäi lopulta ilman pystiä, mutta hän oli jo voittanut Oscarin edellisenä vuonna roolistaan elokuvassa Crazy Heart. Coenien Kova kuin kivi jäi lopulta kokonaan ilman Oscar-palkintoja.

Kova kuin kivi esitetään Hero-kanavalla tiistaina 21.02.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia