Tänään tv:ssä: Tom Cruise kuolee illan elokuvassa noin 200 kertaa

IMDb-arvosana 7,9.

Vuonna 2014 valmistunut tieteisjännäri Edge of Tomorrow alkaa siitä, kun avaruusolennot ovat hyökänneet maapallolle ja onnistuneet valloittamaan sen lähes kokonaan.

Ihmiskunta valmistautuu toiveikkaana suureen, ratkaisevaan taisteluun, ja mainoshommissa aikaisemmin toiminut pr-upseeri, majuri William Cage (Tom Cruise) halutaan eturivin paikalle taltioimaan urotekoja.

Mukaviin hommiin rintamien takana tottunut majuri ottaa ehdotukseen väärän asenteen ja huomaa joutuneensa hyökkäykseen rintamakarkuruudesta syytettynä rivisotilaana.

Sotatoimet sujuvat ihmisten kannalta surkeasti, mutta Cage havaitsee avaruusolennon veren vuoksi joutuneensa aikaluuppiin, jossa hän herää taistelua edeltävänä aamuna vain kuollakseen yhä uudelleen. Oppiessaan joka kerta elämään hieman pitempään hän kohtaa naissotilaan (Emily Blunt), joka tunnistaa Cagen kyvyn, ja yhdessä he ryhtyvät käyttämään sitä hyväkseen.

Edge of Tomorrow käyttää muista elokuvista tuttuja elementtejä ja omien tapahtumiensa toistoa kekseliäästi, ja lopputuloksena on jopa omaperäistä tieteistoimintaa. Taistelukohtaukset ovat näyttäviä, ja Cagen kiemurteluissa miehenä, jonka vakuutuksia tulevasta ei uskota, on kieroa huumoria.

Elokuva onnistuu myös tekemään Cagen ja Bluntin esittämän Rita Vrataskin suhteesta niin kiinnostavan, että katsoja jännittää sen puolesta toimintasisällön lisäksi. Cage muistaa Vrataskin lukemattomien yhteisten päivien ajalta, kun taas Vrataski tapaa miehen joka päivä ensimmäisen kerran.

Edge of Tomorrow nähdään Subilla maanantaina 26.10.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat