Tänään tv:ssä: Tosielämän sarjamurhaajalla oli suomalaiset sukujuuret – Pääosan esittäjä teki uskomattoman muodonmuutoksen

IMDb-arvosana 7,3.

Naispuolisen sarjamurhaajan elämäkertaelokuva Monster – Aileen Wuornos (2003) keskittyy vuosiin, jolloin hän teki rikoksiaan tappaen seitsemän miestä.

Suomalaisilla sukujuurilla varustetun Aileen Wuornosin elämä ei koskaan ollut helppoa. Hän oli systemaattisen seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan uhri 8-vuotiaasta asti.

Aikuisena hänestä tuli kuljeksija vailla vakituista asuinpaikkaa, ja hänen ainoa keinonsa elättää itseään oli itsensä myyminen floridalaisten moottoriteiden varsilla. Lopulta hän ajautui tappamaan useita hänet kyytiinsä poimineita miehiä, mistä kiinni jäätyään häntä odottivat 12 vuotta kuolemansellissä ja toissavuotinen teloitus.

Monster – Aileen Wuornos sivuuttaa Wuornosin (Charlize Theron) rankan lapsuuden ja aloittaa tilanteesta, jossa tämä on jo aikuinen ja omillaan, tienvarsilla päivystävänä prostituoituna, joka tuhlaa ansaitsemansa rahat sitä mukaa baareissa.

Eräänä iltana hän erehtyy homobaariin ja kohtaa Selby Wallin (Christina Ricci), vanhempiensa luona vielä asuvan nuoren naisen. Kohtaaminen johtaa rakkaussuhteeseen ja Selbyn karkaamiseen kotoa Aileenin matkaan.

Pari haaveilee yhteisestä tulevaisuudesta ja normaalista elämästä, mutta törmää elämän koviin realiteetteihin. Ilman minkäänlaista työhistoriaa tai koulutusta kumpikaan ei saa töitä mistään, tosin Selby ei tunnu sellaista edes etsivän.

Aileen ajautuu yhä uudelleen hyväksikäytön kohteeksi kunnes hän lopulta tappaa yhden todella vinksahtaneen asiakkaansa itsepuolustukseksi. Peruuttamaton askel on otettu, eikä tien päälle pakeneminenkaan auta – Aileen ajautuu tappamaan aina vain lisää.

Monster – Aileen Wuornos on varsin karua katsottavaa, ja tarinana kaikkea muuta kuin viihdettä. Theron voitti roolisuorituksestaan Oscar-palkinnon. Mallina uransa aloittanut Theron teki elokuvaa varten rajun muodonmuutoksen, jossa hän lihotti itsensä ja muuttui lähes tunnistamattomaksi.

Monster esitetään Hero-kanavalla tiistaina 15.09.2020 klo 21.00 ja maanantaina 21.09.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.