Tänään tv:ssä: Unohda Vertigo ja Citizen Kane, tämä on leffafanien mielestä kaikkien aikojen paras elokuva!

Episodin tähdet ★★★★★

2.6.2024 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1980 valmistunut Star Wars -elokuva Imperiumin vastaisku.

Imperiumin vastaisku on esitetty viime vuosina televisiossa monta kertaa, mutta se kestää kyllä useammankin uusintakatselun.

Monien mielestä se on Star Wars -elokuvista paras. Se valmistui sarjan toisena elokuvana mutta on saagan viides osa. George Lucas pysyttäytyi siinä tuottajan roolissa ja siirsi ohjausvastuun Irvin Kershnerille.

Imperiumin vastaiskussa kapinallisille koittavat vaikeat ajat, ja Luke lähtee hakemaan oppia jedimestari Yodalta. Samalla selviää totuus Luken perheestä. Kyseessä on Tähtien sota -elokuvien yllättävin paljastus ja vaikuttavin yksittäinen heti.

Empire-lehden äänestyksessä vuonna 2014 elokuvafanit äänestivät Imperiumin vastaiskun kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi. Äänestyksessä oli mukana 250 000 elokuvaharrastajaa.

Kriitikkoäänestyksissä juhlivat vuosikymmenestä toiseen vanhemmat klassikot kuten Vertigo ja Citizen Kane, mutta elokuvia katsova suuri yleisö äänestää mieluummin Imperiumin vastaiskua.

Imperiumin vastaisku. esitetään nyt MTV:n kanavilla kahteen otteeseen:

  • Su 02.06.2024 klo 21.00, MTV Sub
  • La 08.06.2024 klo 22.35, MTV3

Elokuva löytyy myös Disney Plussasta, kuten kaikki muutkin Tähtien sota -saagan elokuvat ja sarjat. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa