Tänään tv:ssä: Vesa-Matti Loiri teki vuonna 1993 Uuno-leffan, joka oli vähällä jäädä viimeiseksi

IMDb-arvosana 4,0.

31.8.2022 05:00

Vuonna 1993 valmistunut Uuno Turhapuron poika on elokuvasarjan 17. osa.

Uuno Turhapuron pojan ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastasi tällä kertaa Spede Pasanen, kun Ere Kokkonen jätti sarjan ja toistamiseen kahden ohjauksen jälkeen.

Vesa-Matti Loiri esittää jälleen kerran Uuno Turhapuroa. Tarinan tämänkertainen koukku on Jukka Puotilan esittämä mies, joka väittää olevansa Uuno Turhapuron kauan kadoksissa ollut veli.

Talousvaikeuksien kanssa painiva hallitus palkkaa gangsteripomo neiti Noun (Anu Hälvä) apulaisineen ryöstämään vuoristoneuvos Hugo Tuuran (Tapio Hämäläinen) valtavan omaisuuden. Yksi roistoista haluaa päästä Tuuran lähipiiriin.

Runsaat 120 000 katsojaa saanut elokuva menestyi selvästi heikommin kuin aikaisemmat Turhapurot, mutta oli kuitenkin vuoden katsotuin kotimainen elokuva.

Arviot olivat totuttuun tapaan murskaavia:

Uuno Turhapuron pojan kerronta on hidasta, ja vitsejä alleviivataan. Tuo ei ole uutta, mutta jotenkin tuntuu, että tällä kertaa katsojaa tökitään tavallista enemmän tikulla silmään”, kirjoitti Sauli Pesonen Kalevassa elokuussa 1993.

Tämä elokuva oli jäädä Vesa-Matti Loirin viimeiseksi Uunoksi, sillä hän riitaantui Speden kanssa. Seuraava elokuva Uuno Turhapuron veli (1994) valmistui ilman Loiria, ja siinä nähdään pääosassa Esko Salminen.

Riidat kuitenkin sovittiin, ja Loiri palasi Uunon rooliin vuonna 1998 elokuvassa Johtaja Uuno Turhapuro – pisnismies

Uuno Turhapuron poika esitetään Subilla keskiviikkona 31.08.2022 klo 21.00. Elokuvan voi katsoa myös MTV Katsomosta.

Lisää luettavaa