Tänään tv:ssä: Viggo Mortensen tekee upean pääroolin vuoden 2016 elokuvassa – Oscar-ehdokkuushan siitä tuli

IMDb-arvosana 7,9.

Vuonna 2016 valmistuneen Captain Fantasticin alussa nähdään aikuistumisriitti. Miehuuteen siirtyvä perheen esikoinen Bodevan (George MacKay) tappaa peuran omin käsin.

Oscar-ehdokkuuden roolistaan saanut Viggo Mortensen tekee upean suorituksen.

Mortensen esittää Ben-isää, joka on vaimonsa kanssa luonut oman maailmansa. Kuuden lapsen perhe asuu keskellä ei-mitään ja metsästää ruokansa. Lapsista opetetaan filosofeja. He lukevat ja analysoivat kaunokirjallisuuden klassikoita.

Anarkismistaan ylpeä ja kapitalismia vastustava perhe viettää Noam Chomsky -päivää. Koska äiti on jo alussa poissaoleva, fantastinen kapteeni luotsaa yhden miehen kulttilaivaa.

Kunnes jotain tapahtuu. Perhettä kohtaa tragedia, jonka myötä Ben joutuu kyseenalaistamaan valintansa ja miettimään niiden vaikutusta lasten tulevaisuudelle.

Näyttelijänä paremmin tunnetun Matt Rossin ohjaama ja käsikirjoittama Captain Fantastic sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä.

”Elokuva on aloittelevalta ohjaaja-käsikirjoittajalta melko kypsä suoritus; se on huomattavasti avarakatseisempi ja valmiimpi ymmärtämään erilaisia maailmankatsomuksia kuin suurin osa hahmoistaan. Ross selvästi välittää heistä, ja kevennyksistä huolimatta elokuva onnistuu herättämään katsojassa vakaviakin mietteitä”, Jouni Vikman kirjoitti arviossaan.

Captain Fantastic esitetään Paramount Network Finland -kanavalla keskiviikkona 27.10.2021 klo 22.00. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat