Tänään tv:ssä: Viime vuosien parhaisiin kuuluva kotimainen elokuva – Tätä ei kannata missata!

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut kotimainen elokuva Jättiläinen.

25.2.2018 06:27

Maan tapaan pureutuva Jättiläinen on paitsi käsikirjoittaja Pekko Pesosen ja ohjaaja Aleksi Salmenperän voimanäyttö, myös nikkelikaivos Talvivaaran taustoja tutkineiden toimittajien ponnistusten tulos.

Jättiläinen piirtää Talvivaaran katastrofiin johtaneista tapahtumista hyytävän kuvan. Taloudelliseen, ekologiseen ja moraaliseen konkurssiin romahtanut, valheille rakennettu kaivosjätti on kuin nyky-Suomen karuntarkka pienoismalli.

Pesonen on hahmotellut elokuvan keskeiset henkilöt ohuin viivoin, mutta satiirisia huomioita viljelevään poliittiseen draamaan se sopii. Vaikka kaikki näyttelijät tekevät varmaa työtä, ovat Joonas Saartamo moraalista kamppailua käyvänä virkamiehenä sekä Peter Franzén ja Jani Volanen korruptoituneen hyvä veli -koplan johtohahmoina rooleissaan lyömättömiä. Volanen tulkitsee toimitusjohtaja Pekka Perää niin fyysisesti, että heikompaa voisi jo heikottaa.

Jättiläinen on viime vuosien kehutuimpia kotimaisia elokuvia, mutta teattereissa se ei kerännyt kovin paljon katsojia. Televisioesitystä ei kannata missata.

Jättiläinen esitetään TV1-kanavalla sunnuntaina 25.02.2018 klo 21.00. Uusinta maanantaina 26.02.2018 klo 23.40. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia