Tänään tv:ssä: Voi hyvät hyssykät miten pöljää! Muuten vakavassa Bond-seikkailussa on ehkä koko elokuvasarjan naurettavin toimintakohtaus

IMDb-arvosana 6,7.

10.8.2022 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1987 valmistunut 007 vaaran vyöhykkeellä.

Timothy Dalton astuu Roger Mooren tilalle James Bondin roolissa seikkailussa, jonka alussa sankariagentin on turvattava KGB-kenraali Koskovin (Jeroen Krabbe) loikkausoperaation selusta Tsekkoslovakian Bratislavassa.

Samalla hän kohtaa tarkka-ampujasellisti Kara Milovyn (Maryam d’Abo). Operaation jälkeen Koskov paljastaa MI6:lle, että KGB:n uusi johtaja Pushkin (John Rhys-Davies) on elvyttänyt agenttien salamurhaoperaation. Kun Bond lähtee Tangeriin tekemään selvää Pushkinista, Koskov katoaa yllättäen.

Viimeksi elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa (1969) nähty Aston Martin palaa nyt myös Bondin ykkösajoneuvoksi. Elokuvan tunnuskappaleen esittää norjalaisyhtye A-ha.

Timothy Daltonin roolisuoritus on selvästi Roger Moorea vakavampi, ja muutenkin sävy on muuttunut roolinvaihdoksen myötä totisemmaksi.

Tosin huumoriakin on mukana. Elokuvan ehkä tunnetuin kohtaus on myös Bond-historian koomisimpia toimintajaksoja. Siinä Bond ja Maryam d’Abon esittämä Kara laskettelevat konnia pakoon sellokotelon kyydissä.

007 vaaran vyöhykkeellä esitetään nyt Nelosella kahteen otteeseen:

  • Ke 10.08.2022 klo 21.00
  • La 13.08.2022 klo 22.00

Katso sellokohtaus alta.

Lisää luettavaa