Tänään tv:ssä: Vuoden 1984 komedia on yksi kaikkien aikojen suurimpia kotimaisia yleisömenestyksiä

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1984 valmistunut Uuno Turhapuro armeijan leivissä.

19.6.2018 05:00

Uuno on kutsuttu suorittamaan varusmiespalveluksensa loppuun. Appiukko, johtaja Tuura on edennyt puolustusministeriksi, mutta ei suinkaan vapauta Uunoa palveluksesta, koska hän haluaa hetkeksi eroon kiusankappaleesta. Sattumalta esimiehille paljastuu Uunon ja puolustusministerin sukulaisuus ja pian Uunon ura lähtee nopeaan nousuun.

Pääosissa nähdään Uunoa esittävän Vesa-Matti Loirin lisäksi Marjatta Raita, Tapio Hämäläinen, Marita Nordberg, Simo Salminen, Elli Castren ja Spede Pasanen.

Uuno Turhapuro armeijan leivissä sai teattereissa ennätykselliset 750 965 katsojaa. Se on katsotuin kaikista Turhapuro-elokuvista, ja se oli pitkään kotimaisista elokuvista katsotuin vuoden 1968 jälkeen. Vasta vuoden 2017 Tuntematon sotilas meni edelle hieman yli miljoonalla katsojalla.

Suomen elokuvasäätiö alkoi tilastoida katsojalukuja tarkemmin vasta vuonna 1972, joten Uuno Turhapuro armeijan leivissä on Suomen toiseksi katsotuin kotimainen elokuva, jonka katsojamäärät eivät perustu arvioituihin lukuihin.

Uuno Turhapuro armeijan leivissä esitetään Subilla tiistaina 19.06.2018 klo 21.00.

Lisää luettavaa