Tänään tv:ssä: Vuoden 1986 Uuno Turhapuro -elokuva teki historiaa – Tunnetaan myös tietokonepelinä!

IMDb-arvosana 5,9.

10.8.2022 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1986 valmistunut Uuno Turhapuro muuttaa maalle

Vuorineuvos Tuura valittaa psykiatrille näkevänsä vävynsä Uunon joka paikassa. Hän päättää muuttaa elämänsä ja ostaa maalaiskartanon päästääkseen kauas Uunosta. Mutta kuinkas siinä käykään!

Ere Kokkosen ohjaaman komedian pääosissa on tuttu porukka: Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Marita Nordberg, Tapio Hämäläinen, Spede Pasanen, Simo Salminen, Olavi Ahonen, Helge Herala, Marja Korhonen ja Elli Castrén.

Uuno Turhapuro muuttaa maalle on elokuvasarjan menestyneimpiä osia. Elokuvateattereissa sen kävi katsomassa 556 519 katsojaa. Se merkitsi myös käännekohtaa elokuvasarjan historiassa, kertoo Elonet-sivusto.

Ere Kokkonen piti elokuvan jälkeen viiden vuoden tauon Turhapuro-elokuvien ohjaustyössä, ja ohjaajan pallille siirtyivät Spede Pasanen, Hannu Seikkula ja Pertti Melasniemi. Katsojamäärät lähtivät samalla jyrkkään laskuun ja putosivat yli puolesta miljoonasta alle 300 000 katsojan.

Uuno Turhapuro muuttaa maalle on siitä mielenkiintoinen tapaus, että sen pohjalta tehtiin samanniminen tietokonepeli Commodore 64 -kotitietokoneelle. Se on tiettävästi ensimmäinen suomalaisen elokuvan pohjalta tehty lisenssipeli.

Uuno Turhapuro muuttaa maalle esitetään Subilla keskiviikkona 10.08.2022 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa