Tänään tv:ssä: Vuoden 1993 klassikossa nähdään kaksi nykyajan supertähteä hyvin, hyvin nuorena

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1993 valmistunut Gilbert Grape.

Nuori Johnny Depp ja vielä nuorempi Leonardo DiCaprio yrittävät selviytyä aikuistumisen ja elämän karikoista uneliaassa pikkukaupungissa USA:n keskilännessä. Eikä Grapen perhekään ole ihan tavallinen. Muissa tärkeissä rooleissa esiintyvät Juliette Lewis, Mary Steenburgen ja Darlene Cates. Ohjauksesta vastaa menestyksekäs ruotsalaistekijä Lasse Hallström (Oman elämänsä sankari, Pieni suklaapuoti).

Pääjuonta kuljetetaan Deppin esittämän Gilbert Grapen työn ja perhesuhteiden ympärillä. Gilbertin vastuulla on perheen vanhimpana poikana huolehtia toimeentulosta. Se ei ole helppoa, kun nuorempi veli Arnie saa tämän tästä vaarallisia päähänpistoja, ja äiti syö perheen lähelle perikatoa.

Deppin ja DiCaprion karismat mahtuvat hyvin samaan elokuvaan. Herrat näyttelevät uskottavasti ja liikuttavasti epäsovinnaisia veljeksiä, jotka koettelemuksista huolimatta pitävät yhtä.

Gilbert Grape esitetään Yle Teemalla HD-lähetyksenä lauantaina 01.09.2018 klo 22.29. Elokuva on osa Teeman Autismia ja aikuistumista -teemailtaa, joka alkaa klo 21. Alla Gilbert Grapen traileri.

Aiheeseen liittyvät jutut