Tänään tv:ssä: Vuoden 1993 megatuotanto floppasi, vaikka asialla oli huipputekijät – Schwarzenegger: ”Paras kässäri mitä olen ikinä lukenut”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1993 valmistunut Last Action Hero.

29.11.2018 06:30

Die Hardin ohjaaja John McTiernan ja supertähti Arnold Schwarzenegger yhdistivät voimansa toimintakomediassa, jossa nuoren Dannyn saama elokuvalippu vie hänet mukaan valkokankaan tapahtumiin sankarinsa Jack Slaterin rinnalle. Alkaa matka fantasiamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta.

Mukana vilahtelee joukko tunnettuja näyttelijätähtiä kuten Jean-Claude Van Damme, Sharon Stone ja James Belushi. Tarinaa on ollut kirjoittamassa toimintaelokuvat hallitseva kohukäsikirjoittaja Shane Black (Tappava ase, Long Kiss Goodnight), joka nykyään tunnetaan myös ohjaajana (Iron Man 3, The Predator). Käsikirjoitus olikin Schwarzeneggerin mielestä paras, mitä hän koskaan oli lukenut.

Last Action Hero ei kovista tekijänimistä huolimatta osoittautunut odotetuksi menestykseksi. Sekä kriitikoiden että yleisön vastaanotto oli laimea. Nykyään elokuva nauttii jonkinlaista kulttisuosiota, mutta Schwarzeneggerille se oli ensimmäinen iso epäonnistuminen pitkän hittiputken jälkeen. Tähti on sittemmin todennut, että Last Action Hero oli lopun alkua hänen elokuvauralleen.

Last Action Hero esitetään Kutosella torstaina 29.11.2018 klo 21.00 ja lauantaina 1.12.2018 klo 22.55. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa