Tänään tv:ssä: Vuoden 2004 toimintaseikkailu karahti kiville – Yksi kaikkien aikojen pahimmista flopeista

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 vamistunut Maailman ympäri 80 päivässä.

21.6.2018 06:30

Vauhdikas ja reippaalla huumorilla kyllästetty toimintaseikkailu on ajanmukaistettu versio Jules Vernen klassikkotarinasta.

Tässä elokuversiossa Phileas Fogg (Steve Coogan) ei ole luonnontieteistä kiinnostunut herrasmies kuten kirjassa vaan tohelo keksijä. Ranskalaispalvelija Passepartout on nyt kiinalainen, ja häntä esittää toimintatähti Jackie Chan.

Maalla, merellä ja ilmassa maailman ääriin etenevällä matkalla menopeleiksi kelpaavat niin kuumailmapallot, junat kuin elefantitkin.

Sivuosassa nähdään Arnold Schwarzenegger, joka siirtyi tämän elokuvan jälkeen pitkälle tauolle näyttelemisestä tultuaan valituksi Kalifornian kuvernööriksi.

Toimintatähdet Chan ja Schwarzenegger eivät taanneet elokuvan menestystä, sillä siitä tuli taloudellinen katastrofi. Arviolta 110 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla ja 30 miljoonan markkinointikustannuksilla varustettu elokuva keräsi lipputuloja vain noin 72 miljoonaa. Los Angeles Times otti sen mukaan vuoden 2014 listalle, johon kerättiin kaikkien aikojen pahimmat leffaflopit.

Ohjauksesta vastaa Adam Sandlerin kanssa useita elokuvia tehnyt Frank Coraci (The Wedding Singer, Juomahemmo, Anger Management).

Maailman ympäri 80 päivässä esitetään Nelosella torstaina 21.06.2018 klo 21.00 Katso traileri alta.

Lisää luettavaa