Tänään tv:ssä: Vuoden 2015 agenttikomedia irvailee James Bond -elokuville

IMDb-arvosana 7,0.

24.2.2024 08:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut Spy – Vakoojan asussa.

Melissa McCarthysta tuli Morsiusneidot-hitin myötä Hollywoodin suosituimpia komedienneja, ja hän tuntuu näyttelevän samantyyppistä räävitöntä nolojen tilanteiden naista joka elokuvassaan.

Morsiusneitojen ohjaaja Paul Feig pestasi McCarthyn jo kyttäkomediansa The Heat pääosaan. Sama kaksikko teki myös agenttiparodian Spy – Vakoojan asussa.

James Bond -elokuville silmää iskevä komedia lähtee lupaavasti käyntiin hupaisan toiminnallisella avauskohtauksella ja heti perään nähtävällä 007-perinteiden mukaisella alkutekstijaksolla, mutta sen jälkeen elokuva menettää teränsä.

McCarthy on lahjakas ja hauska näyttelijä, mutta Ranskaan, Italiaan ja Unkariin sijoittuva seikkailuparodia on ylipitkä eikä jaksa naurattaa.

Jude Law vetää agenttiroolinsa kieli sopivasti poskessa kuin Roger Moore konsanaan, mutta Jason Stathamin esittämä kovanaama on lähinnä kiusallinen tyyppi.

Spy – Vakoojan asussa nähdään Ava-kanavalla lauantaina 24.02.2024 klo 21.00. Elokuva löytyy myös Disney Plussasta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa