Taposta tuomittu miljonäärinäyttelijä vapautettu syytteistään

11.12.2015 13:24

Yksi Bollywoodin suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista elokuvatähdistä, Salman Khan, on vapautettu syytteistään tämän valitettua tuomiostaan Mumbain korkeimpaan oikeuteen, kertoo The Guardian.

Vuonna 2002 Khanin auto suistui tieltä Mumbaissa, törmäten läheisen leipomon ulkopuolella nukkuviin kodittomiin ja tappaen Nurulah Mahbob Sharif -nimisen työläisen sekä vahingoittaen neljää muuta.

Aiemmin tänä vuonna Mumbain tuomioistuin totesi Khanin syylliseksi tappoon, sanoen näyttelijän ajaneen humalassa ja paenneen paikalta onnettomuuden jälkeen.

Mumbain korkein oikeus on kuitenkin nyt kumonnut tuomion Khanin asianajajien valituksen perusteella. Tuomarin mukaan jutun päätodistajan, Khanin vuonna 2007 kuolleen henkivartijan, todistus ei ollut ”täysin luotettava” ja syyttäjät epäonnistuivat todistamaan, että Khan olisi ollut humalassa.

Khanin puolustuksen mukaan näyttelijän kuski oli auton ratissa onnettomuuden aikana, ja oli menettänyt auton hallinnan renkaan puhkeamisen seuraksena. Puolustus sanoo Khanin juoneen vettä koko illan ja kiivenneen ulos kuskin paikalta, koska matkustajan puoleinen ovi oli vahingoittunut.

Alkuperäistä, aiemmin tänä vuonna annettua tuomiota pidettiin osoituksena siitä, että intialainen oikeusjärjestelmä voisi olla oikeasti luotettava. Maan oikeusjärjestelmän on useasti syytetty laittavan rikkaat, vallanpitäjät ja oikeat ihmiset tuntevat henkilöt omalle jalustalleen. Korruptio on muutenkin iso ongelma koko Intiassa.

Khan on aiemmin istunut vankilassa muun muassa uhanalaisten gasellien metsästämisestä ja on maksanut itsensä ulos tapettuaan suojeltuja antilooppeja. Khanin entinen kumppani, kuuluisa näyttelijä Aishwarya Rai, on syyttänyt Khania ahdistelusta parin eron jälkeen.

Onnettomuudessa kuollut Sharif oli perheensä ainoa elättäjä ja selvinneiden uhrien vähäiset korvaukset ovat kuluneet oikeus- ja lääkärikuluihin.

”Meidät pidettiin pimennossa 13 vuotta ja nyt he ovat päästäneet hänet menemään… Hyvä on, mutta entä me?”, kysyy Abdullah, yksi selviytyjistä. ”Emme ole vielä saaneet minkäänlaista hyvitystä.”

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa