Taru sormusten herrasta -tähti Miranda Otto täytti 56 – tältä hän näyttää nyt

Isän innoittamana näyttelijäksi.

16.12.2023 05:30

Suuri yleisö tuntee australiasta kotoisin olevan Miranda Otton parhaiten Taru sormusten herrasta -elokuvista. Hän täytti 16. joulukuuta 56 vuotta.

Näyttelemisestä Otto kiinnostui näyttelijäisänsä Barry Otton innoittamana. Miranda teki lapsuudessaan omia käsikirjoituksia ystävänsä kanssa, ja lisäksi he suunnittelivat pukuja ja elokuviin liittyviä esitteitä.

Roolittaja Faith Martin kiinnitti Ottoon huomiota, kun hän näytteli teatterinäytelmissä. Sen jälkeen hän sai roolin toisesta maailmansodasta kertovasta vuoden 1987 elokuvasta Emman taistelu.

Otton läpimurto tapahtui vuoden 1991 elokuvassa The Girl Who Came Late. Se nosti hänet Australian elokuvateollisuuden ja australialaisen yleisön tietoisuuteen. Otto sai elokuvasta Australian Film Instituten ehdokkuuden parhaan naisnäyttelijän palkinnon saajaksi. Hän näytteli elokuvassa nuorta naista, joka pystyi kommunikoimaan hevosten kanssa.

Otto teki vuosien ajan kriitikoiden ylistämiä rooleja australialaisissa elokuvissa, kunnes Hollywood kiinnitti häneen lopulta huomiota. Hänet nähtiin sen jälkeen muun muassa elokuvissa Veteen piirretty viiva (1998) ja Salaisuus pinnan alla (2000). Maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen hän nousi Éowynin roolillaan Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -elokuvasarjassa.

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003).

Otto on nähty aiemmin mainittujen pestien lisäksi muun muassa elokuvissa Maailmojen sota (2005), The Homesman (2014), Annabelle: Creation (2017) ja australialaisessa fantasiaelokuvassa The Portable Door (2023), jossa näyttelee myös Christoph Waltz ja Sam Neill.

Maailmojen sota (2005).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Miranda Ottosta

Otto sai Éowynin roolin Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa Uma Thurmanin ja Alison Doodyn kieltäytymisen jälkeen. Rooliin harkittiin myös Kate Winsletiä. Ohjaaja Peter Jackson valitsi Otton heti nähtyään koe-esiintymisvideon, jonka Otto oli kuvannut Australiassa.

Éowynin rooli kesti kuusi kuukautta. Otton piti opetella sitä varten miekkailua ja ratsastusta, ja hänen käyttämänsä taisteluvarustus painoi 8-10 kiloa.

Odotti tytärtään Darceyta Maailmojen sota (2005) -elokuvan kuvausten aikaan. Hänen vatsaansa ei yritetty peitellä elokuvassa, vaan raskaus oli osa roolihahmoa.

Otto ilmoitti vuonna 2022 uusivansa roolinsa Éowynina animoidussa fantasiaelokuvassa The War of the Rohirrim (2024). Hän toimii siinä ainakin kertojana.

Miranda Otto on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä Disney Plussaan lisätyn Otton sarjan The Clearing traileri.

Lue myös: Tom Cruisea ylistänyt Jennifer Connelly täytti 53 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi


Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa