Tässä leffassa rytisee ja kunnolla! James Bond -ohjaajan väkivaltainen toimintauutuus nyt striimattavissa

IMDb-arvosana 6,1.

10.12.2021 08:30

Muun muassa James Bond -elokuvista (Kultainen silmä, Casino Royale) tuttu ohjaaja Martin Campbell eittämättä hallitsee toimintagenren, ja The Hitman’s Apprentice –leffassa rytiseekin ihan kunnolla.

Eksoottiset lokaatiotkin ovat kunnossa kun välillä ollaan Englannissa tai Romaniassa, mutta suurimmilta osin Vietnamissa.

Maggie Q’n ja Michael Keatonin kemia toimii ansiokkaasti, mutta The Hitman’s Apprentice kokonaisuudessaan unohtuu nopeasti.

Suoratoistona julkaistu The Hitman’s Apprentice alkaa tehokkaalla takaumalla Da Nangista. Vuonna 1991 Samuel L. Jacksonin hahmo löytää asetta kantavan pelokkaan nuoren tytön komerosta ja asunnossa nähdään myös läjäpäin ruumiita.

Siirtyessämme nykyaikaan on selvää, että Jacksonin hahmo on kouluttanut päähenkilöstämme (Maggie Q) ammattitappajan, jonka on kuitenkin piakkoin kohdattava menneisyytensä.

Myös nimellä The Protégé tunnettu The Hitman’s Apprentice on yllättävän väkivaltainen ollakseen kuvattu Vietnamissa, jossa liiallista raakuutta tunnetusti vältetään elokuvaproduktioissa.

Keatonin ja Q’n väliset seksikkäät dialogivaihdot ovat leffan parhainta antia.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa