Hän on uusi Emmanuelle – eroottisen elokuvan klassikko saa uuden tulkinnan

Elokuvan kuvaukset alkavat syyskuussa.

22.2.2023 08:00

Ranskalainen eroottisen elokuvan klassikko Emmanuelle saa uusintaversion. Uuden Emmanuelle-elokuvan nimiosaa esittää ranskalaistähti Noémie Merlant.

Rooliin oli alun perin valittu James Bond -elokuvistakin tuttu Leá Seydoux, mutta hän jättäytyi pois projektista, ja Merlant astuu hänen tilalleen.

Ranskalaisen elokuvan nouseviin tähtiin kuuluva Merlant tunnetaan muun muassa ylistetystä elokuvasta Nuoren naisen muotokuva. Merlant näyttelee myös tämän vuoden Oscar-suosikissa Tár.

Alkuperäinen Emmanuelle oli kansainvälinen jättimenestys ilmestyessään vuonna 1974, ja se sai tukun jatko-osia. Nimiosaa esitti useissa elokuvissa Sylvia Kristel.

Emmanuellea markkinoitiin aikoinaan seksuaalisesti vapautuneen naisen tarinana, mutta monet pitivät sitä vain miehisten fantasioiden ilmentymänä.

Uudessa Emmanuellessa näkökulmaan on tulossa muutos, sillä nyt keskeisiä tekijöitä ovat naiset. Elokuvan ohjaa Audrey Diwan, joka on käsikirjoittanut elokuvan Rebecca Zlotowskin kanssa.

”Ajattelimme naista, jolla on valtaa ja joka on taistellut tiensä ulos, kivunnut vuorelle ja samalla rakentanut itselleen suojapanssarin. Hän tuntee olonsa yksinäiseksi. Mutta miten yksinäisyydestä päästään eroon? Emmanuelle on elokuva naisesta, joka haluaa päästä vapaaksi. Koko elokuva kertoo siitä, miten rakennetaan uusi polku”, Diwan kuvailee elokuvaa Flickering Myth -sivustolla.

Elokuvan kuvaukset alkavat syyskuussa Hongkongissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Audrey Diwan (@audrey.diwan) jakama julkaisu

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia