Tätä kasariscifiä et välttämättä ole nähnyt näin upeana – jos ollenkaan!

Helsingin legendaarinen Bio Rex menee vuoden vaihteessa kiinni Lasipalatsin remontin yhteydessä. Sen valkokankaalta päästään kuitenkin vielä kerran nauttimaan 70-millisistä elokuvista. Jäähyväisiä vietetään sunnuntaina 29. marraskuuta klo 15 alkaen ja ohjelmassa on maailman parhaaksikin elokuvaksi tituleerattu Alfred Hitchcockin Vertigo – punainen kyynel (1958) sekä kasariscifin yllättäjä, Douglas Trumbullin Brainstorm – aivomyrsky (1983).

Vertigo on monien mielestä mestarin suurin: lajityyppiluokituksia uhmaava mestariteos, jossa on suurten tragedioiden piirteitä. Se on Hitchcockin romanttisin elokuva, sekä traagisessa rakkaustarinassaan että kuvastonsa ja aiheistonsa liittymisessä romantiikan taiteeseen. Se valittiin vuonna 2012 Sight & Sound -lehden äänestyksessä maailman parhaaksi elokuvaksi.

Virtuaalitodellisuuden kauhukuvia maalailevan Brainstormin ohjasi 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan erikoistehosteista vastannut Trumbull, joka ymmärsi ensimmäisten joukossa tietokonegrafiikan mahdollisuudet elokuvanteossa. 70 mm:n formaatti tekeekin Brainstormin tehosteille oikeutta. Elokuvan futuristinen aihe yllättää myös omaperäisyydellään.

Elokuvien liput ovat nyt myynnissä KAVIn nettikaupassa, Orionin kassalla (Eerikinkatu 15) ja KAVIn keskuksessa (Sörnäisten rantatie 25 A). Lipunmyynti Bio Rexissä näytöspäivänä klo 14 alkaen.

Lisätietoja www.kavi.fi

Aiheeseen liittyvät jutut