Tätä mieltä ollaan Star Wars: The Force Awakens -leffasta – lue tästä suomalaisten leffatoimittajien ensikommentit

Star Wars -elokuvasarjan uusin osa The Force Awakens on tullut teattereihin. Tässä Episodin toimituksen ensikommentit.

Jouni Vikman:
”Sekoitus uuden freshin alun fiilistä ja vanhaa Tähtien sota -tunnelmaa.”

Jussi Huhtala:
”Hyvää oli etenkin alkupuolen vauhdikas ja vetävä tarina. Lisäksi Star Wars -maailma näytti pitkälti juuri sellaiselta kuin toivoinkin. Muutaman digiörkit ja kuminaamarit olivat tosin yllättävän kökköjä. Loppupuoli valitettavasti lässähti, eivätkä huonot onelinerit juuri auttaneet. Yllättäviä käänteitä on kyllä luvassa.”

Jesse Huusari:
”Fanit varmasti saavat juuri sitä mitä odottavat, mutta muille elokuva tarjoaa ihan viihdyttävän avaruusseikkailun. Lens flaren vähyys yllätti positiivisesti.”

Joonas Alanne:
”Iloton elokuva, joka lainaa aivan liikaa aiempien elokuvien juonesta eikä tuo läheskään tarpeeksi omia ideoita mukaan. Suuri pettymys, josta on vain hetkittäin iloa nostalgiannälkäisille.”

Anton Vanha-Majamaa:
”Uusi Star Wars ei tietenkään voi olla kaikkea sitä mitä fanit toivoivat, mutta hyvin tehty tieteistoiminta se silti on. Erityisen hienoa on seurata näin monenlaisia sankareita: The Force Awakens näyttää eri-ikäisiä, erivärisiä, erikokoisia ja erisukupuolisia hahmoja taistelemassa maailman tulevaisuudesta. Toiminta on isoa, mutta merkittävimmät hetket maltetaan kertoa pienesti. Odotus on jo kova tulevaa kohden. Ja tärkein: luojan kiitos George Lucas ei ole enää mukana.”

Päivi Laajalahti:
J.J. Abrams toi Star Warsin takaisin Star Warsiin. Tarinan henki on vanhasta trilogiasta tuttua, mutta piristävällä silauksella uutta. Poissa on kuitenkin Episodien 1–3 sokerikuorrutus. Leffa siirtää mainiolla tavalla tutun tarinan nostalgian kautta uuteen aikakauteen. Ensimmäisen katselukerran jälkeen fanityttöily heräsi aika vahvasti enkä osaa kuin virnuilla tyytyväisenä. Ehkä illalla perheen kanssa tehdyn uusintakierroksen jälkeen osaa ajatella kriittisemmin.”

Hannu Liekso:
The Force Awakens on paluu hyvien Tähtien sota -elokuvien pariin kammottavien esiosien jälkeen. Se osoitti kunnioitustaan vanhoihin elokuviin, kuten Skyfall teki Bondeille. Oli mukava seikkailla vanhojen ystävien parissa, uusien tuttavuuksien lisäksi. Huomaa, että tarinaa oli kirjoittamassa parhaan, eli Imperiumin vastaiskun, käsikirjoittaja Lawrence Kasdan. Osa kuvastoa oli otettu vanhoista osista, ja löytyipä tarinasta hieman Kadonneen aarteen metsästäjiä kuin jopa häivähdystä Harry Potteristakin.”

Niko Ikonen:
J.J. Abrams on onnistunut tekemään elokuvan, joka ei näytä ollenkaan Abramsin tekeleeltä. Se onkin erittäin hyvä asia, sillä The Force Awakens näyttää kutakuinkin sellaiselta miltä Jedin paluun jatko-osan tulisi näyttää. Star Wars -universumissa palataan takaisin juurille, ja Episodi 7 on oivallisen vauhdikas aloitus finaalille. Mukava avaruusseikkailuelokuva, jota elinikäiset fanitkin osaavat luultavasti arvostaa.

Aiheeseen liittyvät jutut