Tatu ja Patu rikkoi kovan haamurajan

Tatu ja Patu -elokuva on menestys.

7.12.2016 12:46

Lokakuussa ensi-iltansa saanut Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! on houkutellut elokuvateattereihin seitsemässä viikossa 300 000 katsojaa. Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä 300 818 elokuvissa kävijää.

”Olemme riemuissamme, että niin moni on halunnut nähdä Tatu ja Patu  -elokuvan peffateattereissa! Elokuva on kerännyt kiitosta niin pieniltä kuin isoiltakin elokuvissa kävijöiltä ja elokuvasta ollaan kiinnostuneita myös ulkomailla. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla marraskuussat”, kertoo elokuvan tuottaja Riina Hyytiä.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Tatuna ja Patuna nähdään Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia