Televisiosta tänään tulevan scifi-elokuvan pääosassa piti olla Arnold Schwarzenegger – tilalle tuli Will Smith

11.10.2013 06:54

Televisiosta tulee tänään Francis Lawrencen ohjaama I Am Legend (2007), jonka pääosassa Will Smith samoilee New Yorkin hylättyjä katuja.

Smith esittää ainutta selviytyjää kuolettavan viruksen runtelemassa New Yorkissa. Taudille immuuni yksinäinen tiedemies lähettää hätäkutsua maailmalle ja etsii hoitokeinoa muun väestön tappaneeseen tai ainakin henkiseen turmellukseen ajaneeseen virukseen.

Elokuva nähtiin keväällä Subilla, joten viimeisimmän uusinnan kanssa voi tarinan seuraamisen sijaan pohtia sitä, miltä kevyeksi viihteeksi Lawrencen ja Smithin käsittelyssä jäänyt I Am Legend olisi näyttänyt, jos se olisi valmistunut vuoden 1998 suunnitelmien mukaan. Tuolloin ohjaaja Ridley Scott ja toimintasankari Arnold Schwarzenegger suunnittelivat elokuvasta toimintapainotteista ja korkean ikärajan versiota, mutta tuotanto kaatui paitsi studion muihin floppeihin myös suunnitellun I Am Legendin korkeaan budjettiin.

Nälkäpeli-saagan jatko-osien ohjaajaksi valitun Lawrencen I Am Legend esitetään tänään perjantaina MTV3:lla kello 23.05.

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa