Teroita kulmahampaasi! Viime vuoden parhaan kauhuleffan ohjaaja todellisen merkkiteoksen pariin

The VVitch oli viime vuoden paras kauhuleffa. Onpa se myös yksi parhaita koskaan tehtyjä kauhupätkiä.

The VVitchin ohjannut Robert Eggers osaa luoda vähäeleistä, piinaavaa ja tunnelmallista kauhua kuin todellinen mestari. Eggers onkin varmasti paras vaihtoehto F.W. Murnaun klassisen Nosferatun (1922) uudelleenfilmatisoinnille – jos projektia sellaiseksi edes voisi kuvailla.

Eggers oli hiljattain Colliderin podcastissa, jossa hän paljasti elokuvan olleen tuotannossa jo pidempään. Ohjaaja tunsi pakottavaa tarvetta napata projekti itselleen, jottei joku epäpätevä elokuvantekijä päätyisi pilaaman sitä.

Eggers kertoi myös, kuinka hän suorastaan rakastaa alkuperäistä Nosferatua. Hän pyrkii luomaan jotain erilaista, joka ei kuitenkaan pilaa alkuperäiselokuvan ja F.W. Murnaun sekä Max Schreckin perintöä.

Schreckin näyttelemä kreivi Orlok on elokuvahistorian väkevimpiä rooleja. Orlokista onkin kasvanut vuosien varrella todellinen elokuvien ikoni.

Willem Dafoe esitti Schreckiä esittämässä Orlokia Nosferatun kuvauksissa nerokkaassa Shadow of the Vampiressa (2000). Elokuvan mukaan Schreck oli myyttinen kreivi Dracula.

Yleensä remaket epäilyttävät, mutta Eggers on täydellinen vaihtoehto luomaan jotain tuoretta tästä elokuvahistorian ikonista.

Alla alkuperäinen Nosferatu koko kauheassa komeudessaan.

Lähde: Cinemablend

Aiheeseen liittyvät jutut