Terveysjärjestö kritisoi Netflixiä – houkuttelee katsojia pahoille teille?

Netflixin edustaja halusi tietää lisää.

Netflix saa kritiikkiä vihaiselta taholta. Yhdysvaltalainen Truth Initiative -terveysjärjestö nimittäin sanoo, että Netflixin kuvastossa on tupakointia puolet enemmän kuin muualla tehdyissä tuotannoissa.

Järjestö tutki Netflixin 14 suosituinta sarjaa, joiden kohderyhmänä olivat 14-24-vuotiaat. He löysivät sarjoista 319 hetkeä, jolloin polttaminen oli jollain tavalla läsnä. Heillä on nimikin asialle – tupakkatapaturma (tobacco incident). Sellaiseksi voi määritellä hetken, jolloin esimerkiksi vain viitataan polttamiseen.

Kärjessä oli Stranger Things, josta järjestö väitti löytäneensä 182 kohtausta, joissa oli tupakointi jollain tavalla läsnä. Kakkosena oli Netflixin ulkopuolinen sarja, AMC:n tuottama The Walking Dead 94 tupakointikohtauksellaan.

Muita Netflix-sarjoja listalla olivat Orange Is the New Black (45), House of Cards (41), Fuller House (22) ja dokumenttisarja Making a Murderer (20).

Netflixin edustaja oli iloinen siitä, että suoratoistaminen on suositumpaa kuin koskaan ja tupakointi sen sijaan ei. Hän halusi tietää lisää tutkimuksesta.

Lähde: The Guardian