The Avengersien seuraavaksi vastustajaksi sieluton metallihirviö

22.7.2013 11:15

Ensimmäisen The Avengers -elokuvan lopputeksteissä vilahtanut violetti avaruusleuka Thanos antaa yhä odottaa saapumistaan. The Avengersin jatko-osassa sankaripoppoota kurmottaa Ultron-robotti.

Kuten Marvelin sarjakuvahahmojen galleriasta voi kuikuilla, Ultron on adamantiumista rakennettu robotti, jonka ammatiksi on mainittu kevyesti ”massamurhaaja”. Ja kuten Wolverine-elokuvista (joista uusin saa ensi-iltansa tänä perjantaina) on opittu, adamantium on himppusen vaikea aine tuhota, joten Hulk saa olla hyvin raivoissaan, jotta Ultron taipuisi ennen ihmiskunnan alistumista.

The Avengers 2:n pääpahis paljastui, kun elokuvan virallinen titteli kerrottiin viikonlopun Comic-Con-messuilla. Jatko-osa tunnetaan tästä lähtien nimellä The Avengers: Age of Ultron. Lisänimi on otettu vastikään julkaistusta sarjakuvatarinasta, mutta ohjaaja Joss Whedonin mukaan yhteys liittyy lähinnä Ultroniin, eikä niinkään tarinaan.

avengers_2_logo

Hassusti Ultron debytoi Marvelin elokuvauniversumissa ennen luojaansa Hank Pymiä, joka on saamassa oman Ant-Man-elokuvansa vasta The Avengers: Age of Ultronin jälkeen. Sarjakuvamaailmassa Avengers-ryhmän perustajajäsenenä tunnettu Pym ei mahtunut ensimmäiseen elokuvaan ja Whedonin mukaan asiaa ei ole myöskään jatko-osaan.

Koska Hank Pym ei ole elokuvassa mukana, lienee Ultronin alkuperä muutettu enemmän kuvassa olevan tiedemieskaksikko Bruce Bannerin (Mark Ruffalo) ja Tony Starkin (Robert Downey Jr.) aivoitukseksi.

The Avengers: Age of Ultron saapuu valkokankaille kesällä 2015. Ant-Manin debyyttiä voi odotella saman vuoden marraskuussa.

Lähde: Collider

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa