The Last of Us -hype: Onko tämä kuitenkin vain yhden tuotantokauden sarja?

Kaksi jaksoa ulkona, kolmas tulossa.

26.1.2023 14:31

Videopeliadaptaatio The Last of Us on vienyt katsojat viruksen runteleman tulevaisuuden maailman keskelle jo parin jakson ajan. Pedro Pascalin ja Bella Ramseyn tähdittämä sarja on saanut kehuja, mutta se on ollut myös valtavan kiinnostuksen kohteena. Sarjan avaus oli HBO Maxin toiseksi menestynein heti House of the Dragonin jälkeen yli vuosikymmeneen.

Pelkästään Yhdysvallissa sarjan aloitusjaksolla oli 10 miljoonaa katsojaa. Tämän viikon alussa julkaistu toinen jakso paransi lukemia entisestään. Vaikka The Last of Us nyt näyttää olevan hypen harjalla ja karistaneen videopeliversiointien kirouksen yltään, sen kakkoskaudesta ei ole vielä annettu virallista vahvistusta. Toisaalta HBO Maxin taustalla toimivan Warner Bros. Discoveryn uudelleenjärjestelyt ovat omiaan lisäämään huolta sarjan tulevaisuudesta.

Viime huhtikuussa perustettu mediakonserni on karsinut kuluja isolla kädellä, mikä johti myös kohuttuun Batgirl-elokuvan tapaukseen. House of the Dragonin jatkokausi vahvistettiin pian pilottijakson jälkeen, mutta vaikka The Last of Usin kohdalla ei käynytkään niin, toiveikkuutta on ilmassa. Showrunnerit Neil Druckmann ja Craig Mazin ovat todenneet tekevänsä sarjaa niin kauan kuin se tuntuu mielekkäältä.

– Minua ei kiinnosta tehdä tv-sarjaa, jonka pitäisi pyöriä ikuisesti. Rakastan lopetuksia. Enkä tiedä, mitä järkeä siinä olisi, jos paketissa ei olisi alkua ja loppua. Minulle kerronta ensimmäisessä pelissä oli upeaa, se oli niin täydellistä, se oli tuotantokauden arvoinen, tiesimme, mitä kauteen tulisi. […] Ja lupaan, jos olemme onnekkaita saamaan luvan jatkokausiin ja tarinan kertomiseen, varmistamme, että jokainen jakso kantaa, Mazin sanoo.

Sarjan Ellie eli Bella Ramsay muistuttaa, mitä sarjan tulevaisuuden takaaminen lopulta vaatii:

– Jos ihmiset jatkavat katsomista, luulen [seuraavan kauden] toteutuvan. HBO:n tyypit kertovat.

 

Lähteet: Radio Times, BBC, Forbes, Screenrant

Lisää luettavaa