The Mandalorian on erittäin hyvin tehty Star Wars -sarja, joka herättää monia kysymyksiä

TET-harjoittelijamme tutustui The Mandalorian -sarjaan.

Disney Plussan The Mandalorian -sarja sijoittuu Tähtien sota -universumiin. Se kertoo Din Djarin -nimisestä palkkionmetsästäjästä, joka elää tasavallan ulkopuolella eristyksissä uudesta tasavallasta. Hän kuuluu palkkionmetsästäjien kiltaan ja tienaa sen avulla elantonsa.

Din on hiljainen ja armoton, mutta silti kunniallinen, ymmärtäväinen ja valmis auttamaan. Toki Din tekee mitä vain, jos hänelle maksetaan hyvin. Hän ei ole siis Boba tai Jango Fett vaan mandalorialainen, ja hänen kuuluu sen vuoksi pitää samoja haarniskoja kun Jangon ja Boban. He kaksi ovat myös palkkionmetsästäjiä, jona oleminen myös nähtävästi kuuluu mandalorialaisten kulttuuriin. Aseet myös, niin kuin Din sanoi toisessa jaksossa.

Sarjan tarina saa alkunsa siitä kun Din saa tehtäväkseen tuoda vauva-Yodan eli kohteen elävänä entisen imperiumin jäsenille. Kun hän saapuu noutamaan kohdettaan, hän huomaa sen olevan vasta lapsi ja heltyy. Hän tuo kuitenkin vauva-Yodan takaisin hänet palkanneille imperiumin jäsenille ja saa suuren palkkion. Kun hän on juuri lähdössä uudelle tehtävälle, tunteet vievät vallan, ja hän hakee vauva-Yodan takaisin. Siitä alkaa hänen tehtävänsä suojella vauva-Yodaa ja kulkea hänen kanssaan.

Sarja sijoittuu viis vuotta Jedin paluun jälkeen, eli sota on juuri loppunut ja rauha vallitsee. Mutta silti erillistä imperiumin yksiköitä on ympäri galaksia. Ja galaksi on jakautunut ja irrallinen, koska kukaan tai mikään ei ole pitämässä järjestystä yllä.

Ympäristön ja hahmojen lisäksi sarjalla ei ole hirveästi yhteisiä asioita kuin Tähtien sota -elokuvilla. Sillä on enemmän yhteistä tarinan kannalta esimerkiksi Star Wars: The Clone Warsin kanssa. Se tuntuu erittäin hyvin tehdyltä The Clone Wars -sarjalta. Sarjassa on paljon kysymyksiä, joihin jää odottamaan innokkaasti vastausta. Milloin Din ottaa kypäränsä pois? Kuka oikeasti on vauva-Yoda?

Dio suorittaa galaksissa erilaisia tehtäviä ja pitää huolta vauva-Yodasta, mutta tulevaisuuden kannalta siitä ei ole varmuutta. Vauva-Yoda on myös näyttänyt taitojaan Voiman kanssa, mikä tarkoittaa että hänellä on yhteys Voimaan. Se lisää vielä enemmän kysymyksiä koskien vauva-Yodaa. Hän voisi olla jotenkin osa sitä oikeaa Yodaa, mutta nämä ovat vain spekulointeja. Toivottavasti ajan kanssa kysymyksiin saadaan vastauksia.

Tarina mitä luultavimmin rakentuu ja muuttuu ajan kanssa. Kun yksi tarina tai idea saadaan loppuun, niin heti alkaa toinen. Jos asia on näin, niin eipähän lopu sarja vähään aikaan. Olisi hienoa saada sarjaan mukaan vielä lisää henkilöitä. Vaikkapa tuttuja Tähtien sota -elokuvista.

Siitä lähtien kuin näin Tähtien sota -elokuvat, olen ollut Jango Fett -fani. Lopulta se vaihtui Boba Fettiin, mutta samoilla linjoilla olen aina mennyt. Ne ovat hienoja hahmoja ja olisivat ansainnet saada isommat roolit Tähtien sotaan, mutta nyt kun The Mandalorian ilmestyi, niin olen ollut hyvin innoissani. Kerrankin kokonainen sarja omistettu vain Boban ja Jangon kaltaiselle hahmolle.

Kiinnostavaa nähdä alkavatko muutkin vähän pienemmässä roolissa Tähtien sodassa olleen saada omia sarjoja. Se olisi hienoa, mutta The Mandalorian -sarjakin luultavasti kestää todella pitkään. Jaksoja tulee niin kauan kuin Disneyn rahat riittävät. Ja nehän riittävät.

Emil Kauppinen

Kirjoittaja oli Episodissa TET-harjoittelijana.