Thelma & Louise -elokuvan luoja teki koukuttavan televisiosarjan

Nashvillen kaupunki Yhdysvaltain Tennesseessä tunnetaan kantrin mekkana, joten se onkin hyvä nimi sarjalle, joka kertoo kantrimuusikoista. Rayna Jaymes (Connie Britton) on legendaarinen kantrin kuningatar, jonka suosio on kuitenkin laskusuunnassa. Raynan viimeisin levy ei mene kaupaksi. Nuori Juliette Barnes (Hayden Panettiere) on taas uusi tähti kantritaivaalla.

Vastentahtoinen Rayna joutuu levy-yhtiön painostuksesta turvautumaan Julietten vetoapuun saadakseen keikoilleen yleisöä. Naiset eivät kuitenkaan tule lainkaan toimeen keskenään.

Kun alkuasetelmaan lisätään mukaan kaksikon monimutkaiset ihmissuhteet, niin koossa on ainekset koukuttavalle televisiosarjalle. Nashvillen kuviot muistuttavat saippuaoopperaa, mutta se ei ole pelkkää hömppää vaan taitavasti kirjoitettu televisiosarja, joka sisältää kahden keskenään kilpailevan päähenkilön lisäksi useita kiinnostavia sivuhahmoja. Yksi merkittävimmistä on lauluntekijä ja kitaristi Deacon Claybourne (Charles Esten). Deacon on Raynan entinen heila, johon Juliette tietenkin iskee silmänsä.

Sarjan luoja Callie Khouri tunnetaan Thelma & Louise -elokuvan Oscar-palkittuna käsikirjoittajana. Lauluista vastaa hänen miehensä T-Bone Burnett, jonka säveltämää ja tuottamaa musiikkia on kuultu lukuisissa elokuvissa. Sarja sisältääkin runsaasti hyvin tehtyjä musiikkinumeroita, jotka kelpaavat muillekin kuin vannoutuneille kantrifaneille. Näyttelijät esittävät kappaleet itse.

Dvd-boksin lisämateriaalina on muun muassa kaupunkia esittelevä kooste, musiikkiesityksiä ja poistettuja kohtauksia. Sarjan toinen kausi ilmestyy dvd:nä lokakuussa. Kolmas kausi on tekeillä.

Jussi Huhtala

Sarja ★★★★
Ekstrat ★★★

Nashville: Kausi 1. Yhdysvallat 2012. Useita ohjaajia ja käsikirjoittajia. Pääosissa Connie Britton, Hayden Panettiere, Charles Esten, Clare Bowen. Ikäraja 12. Dvd. Julkaisupäivä 6.8.2014.