Tiesitkö, että nämä Hollywood-näyttelijät ovatkin olleet armeijan leivissä?

Morgan Freeman

Freeman liittyi vuonna 1955 Yhdysvaltain ilmavoimiin hylättyään Jacksonin yliopiston. Hän vietti ilmavoimissa neljä vuotta, kunnes lähti tavoittelemaan näyttelijän uraa. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli vuonna 1964 sarjassa Another World. Tähti voitti Oscar-palkinnon Million Dollar Baby -elokuvasta.

Gene Hackman

Hackman liittyi merijalkaväkeen 16-vuotiaana ja palveli neljä ja puoli vuotta. Kymmenen vuotta armeijasta lähtemisen jälkeen, hän alkoi tavoittelemaan näyttelijän uraa. Vuonna 1961 näyttelijän alku sai ensimmäisen roolinsa Mad Dog Coll -elokuvasta. Gene Hackman voitti Oscar-palkinnon Clint Eastwoodin ohjaamasta Armoton -länkkäristä.

Ice-T

Ice-T liittyi Yhdysvaltain armeijaan ja palveli neljä vuotta jalkaväessä. Armeijan jälkeen hän alkoi tekemään DJ-hommia ja hiphop-musiikkia. Hän on levyttänyt vuodesta 1987 alkaen. Hiljalleen hän sai rooleja tv:stä ja elokuvista. Näyttelijä tunnetaan ehkä parhaiten Fin Tutuolan roolista Kova Laki: Erikoisyksikössä.

Chuck Norris

Kamppailulajien mestari ja näyttelijä Chuck Norris liittyi Yhdysvaltain ilmavoimiin vuonna 1958. Hän toimi sotilaspoliisina. Näyttelijä palveli Etelä-Koreassa, missä hän oppi ensimmäisen kerran kamppailulajeja. Sysäyksen taistelulajien opetteluun hän sai siitä, ettei onnistunut pidättämään rähisevää juoppoa vetämättä asetta esiin. Tähti palasi Yhdysvaltoihin ja hänet vapautettiin palveluksesta vuonna 1962. Chuck Norrisin näyttelijädebyytti koitti kuusi vuotta myöhemmin Matt helm kultaloukussa -elokuvassa.

Clint Eastwood

Eastwood värvättiin armeijaan vuonna 1951 Korean sodan takia. Hän palveli Kaliforniassa uinnin opettajana. Palveluksensa aikana Eastwood joutui lentokoneonnettomuuteen. Armeijan lentokone tipahti mereen, pakottaen hänet uimaan 3,2 kilometrin päähän rantaan. Tähden ensimmäinen rooli koitti neljä vuotta myöhemmin, kun hän esiintyi Hirviön kosto -elokuvassa. Clint Eastwood on voittanut neljä Oscar-palkintoa työstään näyttelijänä ja ohjaajana.

Kuva: Flags of our Fathers

Lähde: The Hollywood Reporter

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut