Tiesitkö, että pääsiäisen tapahtumista tehtiin moderni livemusikaali pari vuotta sitten? Mukana mm. Tyler Perry ja Seal!

Pääsiäistä edeltäneistä ja Jeesuksen kuolemaan johtaneista tapahtumista tehtiin vuonna 2016 musikaali, joka esitettiin suorana lähetyksenä amerikkalaisissa televisioruuduissa.

31.3.2018 21:58

Pääsiäisen kulttuurihistoriallisena taustana oleva Kristuksen kärsimyskertomus tunnetaan englanninkielisessä maailmassa nimellä ’passion’, ja aiheesta on tehty elokuviakin, kuten Mel Gibsonin The Passion of the Christ (2004), sekä täksi pääsiäiseksi elokuvateattereihin saapunut Maria Magdaleena, jossa pääosia näyttelevät Rooney MaraJoaquin Phoenix sekä Chiwetel Ejiofor.

Vuonna 2016 nähtiin amerikkalaisissa televisioruuduissa hiukan erikoisempi versio Jeesuksen viimeisistä hetkistä. Viimeisten vuosien aikana jylläänneessä livemusikaalien huumassa kansallinen Fox-kanava esitti The Passion -nimisen esityksen, joka pohjautuu englantilaisiin ja hollantilaisiin alkuteoksiin. Moderni versio tunnetusta tarinasta esitetään ihan tavallisilla kaduilla livenä, joten katsojia on sekä ruudun takana että edessä, mutta joitakin kohtauksia on kuvattu etukäteen.

New Orleansin esityksessä käytettiin modernia musiikkia, ja suurin osa valituista pop-, rock- ja soulkappaleista on suurelle yleisölle tuttuja. American Idol -ohjelmasta ponnistava Chris Daughtry näytteli Jeesuksen pettävää Juudasta, esittäen amerikkalaisen Evanescence-yhtyeen hittikappaleen ”Bring Me to Life”, countrytähti Trisha Yearwood lauloi Neitsyt Mariana Whitney Houstonin legendaarisen ”My Love Is Your Love” -kappaleen, ja Seal mahtaili Pontius Pilatuksena laulaen mm. Tears for Fears -yhtyeen 80-luvun hittikappaleen ”Mad World”.

Vain yhden kerran livenä esitetyn ja televisioon taltioidun musikaalin kertojana toimi lukuisista ohjaustöistään ja Madea-hahmostaan tunnettu Tyler Perry.

Koko esitys löytyy myös kokonaisuudessaan YouTubesta!

 

Lisää luettavaa