Tiesitkö mitä dvd-levysi sisältää? Näin löydät pääsiäismunat!

3.4.2015 09:50

Easter Egg eli pääsiäismuna on dvd:n piilotettu ominaisuus. Niistä ei ole mainintaa levyn takakannessa, vaan ne löytyvät jostain valikkojen kätköistä. Aika usein ne jäävät huomaamatta. Paljastamme tässä ohjeet, joiden avulla saat valikoiman pääsiäismunia esiin. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Episodissa 4/2009.

Koonnut: Jussi Huhtala

Hyvät, pahat ja rumat: Special Edition

Levyn 2 ensimmäisellä valikkosivulla mene kohtaan Leone’s West. Painamalla nuolta oikealle tai vasemmalle ilmestyy hirttosilmukoita. Painamalla niiden kohdalla enter tulee esiin Eli Wallachin ja Clint Eastwoodin haastattelupätkiä. Toisella valikkosivulla kohdasta Extended Tuco Torture Scene löytyy vielä yksi samanlainen.

Shrek

Päävalikossa paina nuoli ylös niin nuotin kuva aktivoituu. Paina enter niin näet pidennetyn version karaoke-esityksestä.

Magnolia

Valitse Colour Bars levyltä 2 ja paina enter. Kun 20 sekuntia on kulunut, niin näkyviin tulee sarja epäonnistuneita kohtauksia.

Ultimate Matrix Collection

Levyn 8 (Roots of the Matrix) kohdassa Languages mene kolmannelle sivulle. Paina nuoli oikealle niin kohta www.warnervideo.com aktivoituu. Painamalle enter pääset koodisivulle. Siellä voi nuolia liikuttelemalla nähdä seitsemän koodinpätkää, joiden alta paljastuu lisämateriaalia enteriä painamalla.

Kummisetä-boksi

Valitse Bonus Materials -levyltä kohta Galleries ja paina enter. Valitse DVD Credits ja paina enter. Valitse next ja paina enter niin monta kertaa että pääset loppuun. Esiin tulee pätkä Sopranos-sarjaa, jossa keskustellaan Kummisedästä. Samalta levyltä löytyy kolme muutakin pääsiäismunaa.

Die Hard: Special Edition

Valitse levyn 2 valikosta kohta From The Vault ja paina enter. Valitse Outtakes ja paina enter ja vielä The Vault ja enter. Aktivoi kohta Production Audio Only ja paina nuoli ylöspäin niin aseen kuva ilmestyy. Painamalle enteriä näet poistetut kohtaukset musiikin säestyksellä.

Memento: 3 Disc Special Edition

Siirry kohtaan Biographies levyllä 2. Paina nuoli oikealle ja enter. Näet elokuvasta version, joka etenee kronologisessa järjestyksessä.

Kala nimeltä Wanda: Special Edition

Levyllä 2 keltainen kala on aluksi kohdassa Special Features. Paina nuolta vasemmalle, niin ilmestyy isompi sininen kala. Paina enter niin esiin tulee kätketty valikko.

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

Valitse Special Features ja paina enter. Odota kunnes raketin kuva tulee esiin. Aktivoi Dr Evil -symboli ja paina enter niin Dr Evilin piilotetut lisämateriaalit tulevat esiin.

Gladiator: Extended Special Edition

Valitse levyltä Bonus Disc 1 kohta Bonus. Siirry nuolella ensin alas ja sitten oikealle, niin kolikko oikeassa alakulmassa aktivoituu. Paina enter niin voit katsoa koosteen, jossa puhutaan Gladiatorin jatko-osasta.

Lisää luettavaa