Tiesitkö näitä mielenkiintoisia faktoja Robocop-elokuvasta? Alastonkohtaukselle sama selitys kuin Starship Troopersissa

Upea Robocop-elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1987.

1. Käsikirjoittaja Ed Neumeier sai idean Robocopin käsikirjoittamiseen Blade Runner -julisteesta. Hänelle kerrottiin, että elokuva kertoo poliisista, joka jahtaa robotteja.

2. Ohjaaja Paul Verhoeven teki elokuvan vasta kun hänen vaimonsa sai vakuutettua hänet siitä, että kyseessä oli hyvä idea. Aluksi hän heitti käsikirjoituksen roskakoriin.

3. Arnold Schwarzenegger oli yksi ensimmäisistä vaihtoehdoista esittämään Alex Murphya/Robocopia. Verhoeven kuitenkin tajusi, ettei Arska mahdu robottipukuun.

4. Verhoeven valitsi Peter Wellerin Alex Murphyksi, koska piti hänestä Buckaroo Banzaissa. Roolin saamista edesauttoi myös se, että hän pystyi välittämään tunteita pelkällä suullaan. Se olikin ainut osa kasvoista, joka oli näkyvissä.

5. Robocop-haarniskan tekeminen maksoi miljoona dollaria. Tämä käsitti kuusi eri pukua, joissa oli pieniä eroavaisuuksia, kuten jälkiä vaurioista.

6. Haarniska oli Wellerille painajainen. Häneltä kesti 11 tuntia pukea se päälleen ensimmäisellä kerralla. Kävelemään opettelu kesti kolme päivää.

7. Haarniskan kömpelyys aiheutti myös sen, että kohtaus jossa hän nappaa avaimet ilmasta kiinni, vaati 60 ottoa.

8. Kun Weller ajoi Robocopina autoa, vain yläosa haarniskasta oli puettuna. Jalat eivät olisi muuten mahtuneet autoon.

9. Weller halusi pysyä Robocop-hahmossaan kuvaustaukojen aikanakin, mutta joutui luovuttamaan, koska ohjaaja Verhoeven ja hänen kanssanäyttelijänsä Miguel Ferrer pilkkasivat häntä armotta.

10. Niin Robocopissa kuin Starship Troopers -elokuvassakin nähdään kohtaus, jossa miehet ja naiset ovat keskenään alastomana. Verhoeven halusi tuoda tällä esille mahdollista tulevaisuuden sukupuolineutraaliutta.

11. Kurtwood Smithin näyttelystä lähes kaikki on improvisointia.

12. Elokuva oli niin raaka, että se piti yrittää hyväksyttää 11 kertaa, ennen kuin se sai X-merkinnän sijaan R-merkinnän.

13. Elokuva oli ehdolla kolmesta Oscar-palkinnosta ja voitti yhden äänieditoinnista.

Lähde: Loaded