Tiesitkö näitä viittä asiaa toimintaspesialisti Vin Dieselistä? Löytyy muun muassa kaksoisveli

The Hollywood Reporter päätti kerätä hiukan triviaa toimintaelokuvien tutusta nimestä Vin Dieselistä.

Hänet tiedetään kenties parhaiten Fast and Furious -elokuvista, mutta näyttelijältä löytyy myös mainioita scifi-elokuvia, eli tietysti Riddick-elokuvat.

1. Diesel on oikealta nimeltään Mark Sinclair. Hän sai nimensä yksinhuoltajaäidiltään Delora Sherleeniltä (o.s. Sinclair). Tähti vaihtoi nimensä toimiessaan portsarina New Yorkin yökerhoissa.

2. Näyttelijällä on kaksonen nimeltään Paul Vincent. He eivät kuitenkaan ole identtisiä. Vincent työskentelee niin ikään elokuvateollisuudessa.

3. Tähden etnisyys on mysteeri. Hän tietää äitinsä olevan englantilaista, saksalaista, irlantilaista ja skottilaista alkuperää. Diesel ei kuitenkaan ole koskaan tuntenut isäänsä, eikä tiedä hänen juuristaan tai taustastaan mitään.

4. Dieselin ura ei tahtonut lähteä käyntiin, joten hän päätti ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä ja teki lyhytelokuvan. Steven Spielberg halusikin Dieselin Saving Private Ryan -elokuvaansa nähtyään Dieselin itse käsikirjoittaman lyhytelokuvan, jossa Diesel myös näytteli. Diesel niin ikään kirjoitti kolmisivuisen kirjeen Spielbergille, jossa hän kertoi, miten hän ohjaajaa arvostaa – se auttoi varmasti myös asiaa.

5. Näyttelijällä on kolme lasta avovaimonsa Paloma Jimenezin kanssa, kaksi tyttöä ja yksi poika. Hänen kolmas lapsensa, tytär Pauline nimettiin edesmenneen näyttelijän Paul Walkerin mukaan.

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät jutut