Tiesitkö? Paramount ei halunnut Marlon Brandoa Kummisetään – Tällä kikalla Coppola solutti Brandon leffaan

Marlon Brando oli töykeä, epäluotettava ja laiska. Ja maailman kaikkien aikojen lahjakkain näyttelijä.

5.2.2024 14:00

1970-luvun alussa Marlon Brando oli hankalan miehen maineessa. Hän myöhästeli kuvauspaikoilta, räjähteli kollegoilleen ja ei viitsinyt aina opetella edes vuorosanojaan.

Tämän lisäksi ura oli melkoisessa laskusuhdanteessa. Brandoa vierastettiin niin kovasti, että Paramount Studios ei halunnut häntä 33-vuotiaan Francis Ford Coppolan uuteen rikosjännäriin: Kummisetään.

Coppola oli kuitenkin sinnikäs. Hän maskeerasi Brandon lähes tunnistamattomaksi ja kuvasi koeoton, jossa näyttelijä heilui Vito Corleonena, ikonisine maneereineen.

Kun pätkä näytettiin Paramountin pääjohtajalle, hän ällistyi näyttelijälöydöstä ja halusi välittömästi saada tietää, kuka videolla näkyvä huippulahjakkuus on.

Tätä kautta Coppola sai kovasti haluamansa Brandon rooliin. Ongelmat Brandon persoonan kanssa eivät hävinneet mihinkään, mutta Coppola ilmeisesti laski, että vain Brandon avulla elokuvasta tulisi jotain suurenmoista.

Ja hän laski oikein.

Lähde: Collider

EDIT 5.2.2024 klo 17:57: poistettu epätäydellinen kuvaus Francis Ford Coppolan Kummisetää edeltävää uraa kuvailevasta lauseesta.

Lisää luettavaa