Tiesitkö? Tom Cruise oli melkein kaikkien aikojen parhaan elokuvan pääosassa

Erimielisyys ohjaajavalinnasta sai supertähden jättämään projektin.

1.4.2017 01:40

IMDb-sivuston käyttäjien kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi valitsema Rita Hayworth – avain pakoon (1994) olisi voinut olla hyvin erilainen tapaus, sillä yhdessä vaiheessa sen pääosaan Andy Dufresnen rooliin kaavailtiin Tom Cruisea.

Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuvan elokuvan kirjoitti ja ohjasi Frank Darabont. Hän aikoinaan lähetti elokuvan käsikirjoituksen Castle Rock Entertainment -tuotantoyhtiölle, jota johtaa Rob Reiner (Stand by Me – viimeinen kesä).

Käsikirjoituksesta pidettiin todella paljon, mutta Reiner halusi ohjata elokuvan itse. Darabontille tarjottiin kolme miljoonaa dollaria, että hän myisi käsikirjoituksen heille ja antaisi Reinerin tulla ohjaajanpallille. Darabont ei kuitenkaan suostunut, joten hän sai pysyä ohjaajana, mutta hänen palkkiotaan pienennettiin.

Reiner kuitenkin tarjosi elokuvan pääroolia Tom Cruiselle. He olivat työskennelleet yhdessä Kunnian miehiä -elokuvan parissa. Cruise oli hyvin kiinnostunut osasta, mutta hän ei halunnut työskennellä Darabontin kanssa, koska tämä oli niin kokematon ohjaaja. Darabont oli aikaisemmin ohjannut vain Buried Alive -tv-elokuvan.

Cruise lopulta vaati, että Reinerin on ohjattava elokuva. Muuten hän ei ottaisi roolia vastaan. Reiner kuitenkin kertoi Cruiselle, että Darabont tulisi ohjaamaan ja elokuva tehdään hänen visionsa mukaan. Tämän takia Cruise päätti, ettei hän halua olla mukana projektissa.

Cruisen lähdettyä pääosaa tarjottiin Tom Hanksille, Kevin Costnerille ja Nicolas Cagelle, mutta he kieltäytyivät. Lopulta Andy Dufresnea päätyi esittämään Tim Robbins.

Lähteet: Looper, News Com AU

Lisää luettavaa