Tieteissarja Snowpiercerin kuvaukset seis – mitä tapahtui?

Uusi kurimus koettelee sarjan tekijätiimiä.

Ainakin 14 henkilöä on kärsinyt hyvin heikosta voinnista tieteissarja Snowpiercerin kuvauksissa kuluneella viikolla. Torstaina sarjan neljännen ja viimeisen kauden kuvaukset keskeytettiin tiimiä vaivaavien ongelmien takia.

Tällä kertaa kyse ei ole koronaviruksesta, saati apinarokosta, vaikka myös Snowpiercerin tuotanto on saanut aiemmin osansa salakavalista viruksista. Nyt keskeytys johtuu tukalasta helleaallosta. Lämpöasteet ovat kohonneet Snowpiercerin kuvausalueella Kanadassa vielä tänään yli +30C lukemiin. Ilmankosteus, UV-säteily ja kuumuus ovat aiheuttaneet sen, että useita tuotannon jäseniä jouduttiin kuljettamaan sairaalahoitoon.

Heikkovointisten joukossa on ollut niin kameran takaista henkilökuntaa kuin vähäisissä rooleissa käytettyjä näyttelijöitä. Sarjan taustalla oleva Tomorrow Studios -yhtiö on tiedottanut pyrkineensä ratkomaan ongelmia mm. viilentävillä teltoilla. Kuvaukset yritetään saattaa päätökseen alkavalla viikolla.

Ranskalaissarjakuvaan Le Transperceneige perustuneen Snowpiercer-elokuvan jälkimainingeissa syntynyt sarja kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa ilmastokatastrofi on tehnyt elämästä ulkoilmassa äärimmäisen vaikeaa hyytävän kylmyyden takia. Ihmiskunnan rippeet on pakattu lumikenttiä kiitävään junaan. Sarjan kolmannella kaudella sen maisemissa tapahtui kuitenkin muutos.

 

Lähteet: SlashFilm, Deadline