Timo Kahilainen ei pidä lässyttämisestä: ”Ylinäyttelen yhtä paljon aikuisten ja lasten elokuvissa”

Hevisaurus-yhtyeen omassa elokuvassa Kummelista tuttu Timo Kahilainen nähdään konnan roolissa.

– Mehän ollaan konnia jokaisessa lastenelokuvassa. Taneli Mäkelä on meidän konnien pomo ja me ollaan Jani Nyquistin kanssa sen alaisina, Kahilainen kertoo.

Äänisuunnittelijanakin tunnettu Hevisauruselokuvan ohjaaja Pekka Karjalainen on Kahilaiselle tuttu mies entuudestaan. Karjalainen toimi ohjaajana Kummeli Jackpotissa ja Kahilaisen tuottamassa Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri -elokuvassa sekä Kahilaisen ja Heikki Salon kirjoittamassa televisioelokuvassa Beatlehem.

– Me itse asiassa tutustuttiin Beatlehemin aikoihin, mutta Pekka on myös tehnyt äänet Kummeli Kultakuumeeseen.

Kahilainen kertoo olevansa näyttelijänä sitä koulukuntaa, joka ei mieti, onko kyseessä lastenelokuva vai ei. Hän ei pidä lässyttämisestä.

– Ylinäyttelen ihan yhtä paljon aikuisten ja lasten elokuvissa. Toki lastenelokuvissa on päivänselvät lainalaisuudet kielenkäytöstä ja siitä, kuinka vaikeaselkoinen se voi olla. Onhan niitä hyviä puhtaita lastenelokuvia, mutta samalla hengenvedolla voisi sanoa, että hyvät lastenleffat toimii myös aikuisille, ja niissä on monta tasoa.

Kahilaisen kanssa jutellessa ei voi olla ottamatta esille Kummelia, joka on edelleen ajankohtainen. Komediaryhmä täytti tänä vuonna 25 vuotta, ja sen kunniaksi ilmestyi kirja, jonka tekemisessä ryhmän jäsenet olivat aktiivisesti mukana.

– Pakkohan siinä oli olla. Tuomas Marjamäki tietää meistä paljon enemmän kun me itse, mutta meitä kaikkia haastateltiin moneen kertaan ja me oltiin vahvasti siinä mukana. Koska loppujen lopuksi Kummelin tarinahan on siinä meidän kertomana.

Kirjassa kuullaankin tarina eri näkökulmista riippuen siitä kenen Kummeli-jäsenen kanssa on keskusteltu.

– Me jätettiin semmoiset tulkinnat sinne, koska se on elämää. Mutta me tarkistettiin moneen kertaan se, mitä puhutaan kolmannesta osapuolesta. Radiohaastattelussa voi heittää läppää aika rennosti, ja se häviää sinne eetteriin, mutta painettu sana on kuitenkin painettu sana edelleen.

Teksti: Jussi Huhtala
Kuva: Solar Films

Hevisaurus-elokuva nyt teattereissa.

Aiheeseen liittyvät jutut