”Todella kutkuttava juoni” – Netflixin uutuusjännäri kuvattiin pandemian aikana vain 11 päivässä: striimattu jo miljoonia kertoja

Intensiivinen puolitoistatuntinen.

Pandemian aikana vain 11 päivässä kuvattu englanninkielinen Syyllinen (The Guilty) on juoneltaan aika lailla sama elokuva kuin kolmen vuoden takainen tanskalainen edeltäjänsä, josta tuli suuri arvostelumenestys. 

Molemmat elokuvat ovat selkeästi yhden miehen show’ta, mutta jenkkiversiossa viedään draamaa astetta pidemmälle, ja Jake Gyllenhaal osoittaa jälleen olevansa Hollywoodin kärkikastia.

Ohjaaja Antoine Fuquan ura on kovin epätasainen, ja Syyllinen kärsii jo heti siitä, että alkuperäinen teos on liian tuoreessa muistissa.

Tarinan juoni on myös niin kutkuttava, että katsoja tietää etteivät amerikkalaiset ole uskaltaneet lähteä sitä paljolti muuttamaan. Oli kuitenkin selvää, että tällainen tuotanto olisi aivan järjetön hitti Netflixille, ja sitä onkin striimattu jo kymmeniä miljoonia kertoja.

Hieman uutta näkökulmaakin on löydetty, sillä Los Angeles on varmasti hektisempi kuin mikään Tanskan kaupungeista, ja hätäkeskuksen puhelin käy kuumana katuväkivallan lisäksi myös metsäpalojen vuoksi.

Satunnaisten soittajien ääninä kuullaan isojakin nimiä kuten Ethan Hawke ja Paul Dano. Päähenkilömme (Gyllenhaal) vastaa puheluun, jossa käy pian ilmi, että soittaja on kidnapattu. Intensiivinen puolitoistatuntinen pitää jännitystä ansiokkaasti yllä.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat