Toimittaja haastoi Mads Mikkelsenin 1750-luvun Tanskaan sijoittuvan elokuvan diversiteetin puutteesta – ”Mitä?!”

Toimittajan mukaan The Promised Landissa on vain pohjoismaisia ihmisiä.

11.9.2023 19:00

Näyttelijä Mads Mikkelsen oli äimän käkenä Venetsian elokuvajuhlilla, kun toimittaja esitti kysymyksen The Promised Land -elokuvaan liittyen.

”Eikö elokuvan pitäisi täyttää Hollywoodin kriteerit diversiteetistä? Elokuvassa on vain pohjoismaisia ihmisiä”, kysymys kuului.

Mikkelsen katsoi toimittajaa hölmistyneenä ja kysyi: ”Mitä?! Mitä haet tällä kysymyksellä. Oletko itse huolissasi tästä? En ymmärrä kysymystä”.

Tämän jälkeen toimittaja kertoi viitanneensa Hollywoodin uusiin inkluusiosääntöihin, joiden mukaan Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriaan osallistuminen vaatisi, että mm. vähintään yhden pääosan esittäjän ja 30 % muiden roolien esittäjistä täytyy kuulua etniseen vähemmistöön.

”En kysy tätä taiteellisista syistä, mutta oletteko huolissanne, että elokuva ei voi osallistua kilpailuun?”, toimittaja tarkensi.

”Elokuva on historiallinen. Se sijoittuu 1750-luvun Tanskaan. Leffaan sisältyy juonikuvio värillisestä tytöstä, joka kohtaa rasismia. Hän oli tuolloin todennäköisesti ainoa värillinen ihminen koko maassa” ohjaaja Nikolaj Arcel kommentoi.

The Promised Landilla on mahdollisuus kilpailla parhaan elokuvan sarjassa 2024, jos se täyttää 3/4 Oscar-akatemian inkluusiovaatimuksista.

Lähde: Deadline.

Lisää luettavaa