Toimituksen suosikit: Elokuvallista kujanjuoksua

Uutuuksia elokuvateattereihin tulee tänä viikonloppuna vain yksi. Onneksi se on hyvä.

28.1.2022 16:11

Kauhujännäri The Black Phone, C’mon C’mon, Joaquin Phoenixin ensimmäinen elokuva Jokerin jälkeen, kotimainen Free Skate, yliluonnollinen norjalaisjännäri The Innocents ja Marvel-leffa Morbius… Kaikki ne ovat jossain vaiheessa olleet tämän viikonlopun uutuuselokuvia. Vaan vallitsevissa olosuhteissa joka ikinen niistä ovat siirtyneet hamaan tulevaisuuteen.

Yksi uusi elokuva sentään uskaltautuu ohjelmistoon, vaikka teatterit ovat lähes koko maassa kiinni tai pyörittävät vain yksityisnäytöksiä. Kaikeksi onneksi Guillermo del Toron Nightmare Alley on erittäin toimiva jännitysdraama, joka kanavoi klassista film noiria moderneissa kuoseissa.

Bradley Cooper on rääsyistä rikkauksiin pyristelevä huijari ja Rooney Mara hänen idealistisempi partnerinsa. Pohjalta lähtenyt kaksikko kohtaa seurapiireissä Cate Blanchettin ja Richard Jenkinsin esittämät kylmänviileät, kohtalokkaat ja vaaralliset jetsetterit. Lisäksi mukana ovat muun muassa Toni Collette, Mary Steenburgen, Willem Dafoe, Ron Perlman ja David Strathairn. Parempaa suositusta elokuviin lähtemiselle on vaikea keksiä.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia