Toimituksen suosikit: Episodin toimituksessa vallitsee edelleen Oscar-shokki

Ovatko Oscar-ehdokkaat automaattisesti ohjelmiston parhaita, vai onko Episodin toimitus vain ohjelmoitu niin? Joka tapauksessa viisi tämän viikon kärkinimikettä on tuttuja myös ko. gaalasta.

Reaalimaailmassa Moonlight voitti La La Landin, mutta Episodin toimituksessa musikaali piti edelleen pintansa. Mielenkiintoista on vihdoinkin Suomeenkin saapunut Manchester by the Sea, joka saman tien kohosi suureen suosioon.

Viikonlopun uutuuksista Marvel-sankari Wolverinesta kertova rouhea Logan nousi toimituksen silmissä parhaimmaksi. Toiseksi nousi hyvin erilainen draamakomedia, 1970-luvulle sijoittuva Vuosisadan naiset – josta Annette Bening olisi ihan hyvin voinut saada Oscar-ehdokkuuden.

Kotimaiset luontodokumentit ovat viime vuosina olleet suurinta huutoa. Samaan kastiin pyrkii myös Itämeren huolestuttavasta tilasta kertova Matka merelle. Italialaisessa draamakomediassa Salaisuuksien illallinen nostetaan kissa – tai ainakin kännykkä – pöydälle ja tutkitaan missä menevät yksityisen ja julkisen minuuden rajat.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.