Toimituksen suosikit: poisjäämisiä, pimittämisiä ja kirjaimellista maalailua

Nordisk Filmin ja Finnkinon Yösyötöstä alkanut riitely vaikuttaa tämänkin viikonlopun ohjelmistoon. Ensi-iltaan piti nimittäin tulla American Assassin -jännäri, mutta se on nyt vähintäänkin siirtynyt odottamaan otollisempia aikoja.

Uutuuksia riitti American Assassinin pois jäämisestä huolimatta neljä kappaletta – tai viisikin, siitä lisää tämän päivityksen lopussa.

Valkokankaille asti päässeistä tulokkaista suurimman suosion Episodin toimituksen silmissä sai tällä kertaa Loving Vincent, Vincent van Goghin maalausten pohjalta öljyvärianimoitu kiehtova tunnelmapala taiteilijan mystisen kuoleman jälkipuinnista.

Kakkoseksi pääsi murhaavaan aikaluuppin joutuvasta nuoresta naisesta kertova slasherkauhu Happy Death Day. Sen todettiin viihdyttävän kevyen itsetietoisena lajityyppipastissinakin, mutta harmiteltiin, että se olisi voinut olla vieläkin parempi, jos olisi vaivautunut ottamaan itsensä ja tarinansa edes hieman enemmän tosissaan.

Viikonlopun uutuuksiin kuuluu myös kaksi kantaaottavaa dokumenttia. Nykytaiteilijana paremmin tunnetun Ai Weiwein Human Flow kertoo moderneista, sotien ja luonnonkatastrofien synnyttämistä kansainvaelluksista. Suomalais-tanskalainen Anteeksiantamaton kertoo osin Suomessa rangaistuksensa kärsineestä sotarikollisesta, joka haluaa hakea anteeksiantoa vahingoittamiltaan ihmisiltä.

Kiehtovista ja tärkeistä lähtökohdistaan ja muista ansioistaan huolimatta elokuvien miellettiin haukanneen hieman liian ison palan. Kumpikaan ei pysty tyhjentävästi käsittelemään vaikeaa aihettaan – vaikka Ai Weiweinkin dokumentti kestää peräti 2 h 20 min.

Viikonlopun uutuusohjelmistoon kuuluu myös Dean Devlinin ohjaama katastrofielokuva Geostorm, jonka pääosassa nähdään Richard Butlerin. Studio oli kuitenkin sitä mieltä, että kauniisti ilmaistuna elokuva ”ei hyötyisi kriitikoille näyttämisestä”. Näin ollen sitä ei päästy ennakkoon näkemään toiveissa kuitenkin on, että arvio siitä saadaan näille sivuille viimeistään maanantaina.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut