Toimituksen suosikit: Rakkauden sanoja ja sanattomia alieneita

Viikonlopun neljästä uutuudesta kaksi löysi tiensä Episodin toimituksen suosioon – kaksi puolestaan ei. Yksi nimike jatkaa järjettömän tähtisaaliin keräämistä.

11.10.2019 13:04

Viikonlopun uutuuksista voiton vei Nick Broomfieldin dokumentti Marianne & Leonard: Sanoja rakkaudesta – vain kahden toimittajan tähdillä tosin, mutta kuitenkin… Elokuva kertoo runoilija ja lauluntekijä Leonard Cohenin vuosikymmeniä kestäneestä ja miestä inspiroineesta suhteesta Kreikassa tapaamaansa naiseen.

Hyväksi kakkoseksi tuli Late Lammas -elokuva: Farmageddon, jossa Sammalperän farmin lampaat kohtaavat eksyneen avaruusolennon ja päättävät auttaa tätä löytämään tiensä kotiin. Esteitä sille asettavat ufoja metsästävä agentuuri, tohelo farmari ja ennen kaikkea laumaa vartioiva tiukkapipoinen koira. Taattua Aardman-laatua oleva animaatio kuhisee viitteitä populaarikulttuuriin, mutta muutaman toimittajan mielestä se oli liiankin korkealentoinen verrattuna maanläheisempään ykkösosaan.

Lukioikäisten tyttöjen kateudesta ja kilvoittelusta kertova Diva of Finland ei oikein uponnut Episodin toimitukseen. Ehkä kyseessä on kohderyhmäongelma. Nuorista näyttelijöistä pääasiassa pidettiin, mutta heidän tarinansa poukkoilivat liikaa ja usein tilanteiden kärjistyminen synnytti huumorin sijaan myötähäpeää.

Yleensä Ang Lee on ohjaajana Episodin suosiossa. Gemini Manin toimintaa kehuttiinkin varsinkin tavasta, jolla se hyödyntää uutta teknologiaa tiuhemman kuvataajuuden suhteen. Lopputulos vaikuttaa kuitenkin juuri siltä: tekosyyltä kokeilla uutta kuvaustekniikkaa ennemmin kuin itsenäiseltä elokuvalta.

Viime viikolla ensi-iltaan tulleen Jokerin on nähnyt muutama Episodin toimittajista lisää, ja edelleen keskiarvo pysyy huimissa lukemissa. Eikös tämän pitänyt olla mielipiteitä jakava tapaus?

Lisää luettavaa