Toimituksen suosikit: Tänä viikonloppuna elokuvissa ylitetään rajoja

Viikonloppuna teattereissa nähdään kaksi elokuvaa. Toinen saa hyvän vastaanoton kautta linjan, mutta toinen jakaa mielipiteet.

15.9.2017 13:45

1930-luvulla sisällissodan varjo leijui vielä suomalaisen poliittisen ilmapiirin yllä. Tommi Korpelan esittämä Jussi Ketola joutuu sen uhriksi ja päätyy pakon edessä Neuvostoliittoon. Ympäri maailmaa sitä pidetään työläisten paratiisina, mutta Ketola haluaisi vain palata kotiin perheensä luo. Sen sijaan hänet pakotetaan vakoilemaan Pohjois-Amerikasta tulleita kolhoosin pystyttäjiä. Stalinin vainojen myötä hän joutuu todistamaan unelmien murenemista.

Episodin arvioija innostui kutsumaan AJ Annilan filmatisointia Antti Tuurin kirjan pohjalta jopa klassikoksi syntyessään.

Darren Aronofskyn mother! on jatkoa ohjaajan outojen elokuvien sarjaan, mutta jopa siinä se onnistuu erottumaan eriskummallisuudellaan. Jennifer Lawrence ja Javier Bardem ovat aviopari, joiden syrjäinen kotitalo saa odottamattomia vieraita. Ed Harrisin ja Michelle Pfeifferin saapumisen myötä myös epätietous ja suoranainen hulluus tuntuvat asettuvan taloksi.

Kaikkien mielestä elokuva on käsittämätön, mutta toiset mieltävät sen nerokkuudeksi, toiset vain rasittavaksi. Kukaan ei kuitenkaan kiistä, etteikö se näyttäisi upealta.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia