Toimituksen suosikit – Virolaisviisikko päihitti superkaksikon

Pääsiäisen alla teattereihin saapuu – ja on osin saapunut jo – harvinaisen monipuolinen kattaus erilaisia elokuvia. Ikävä kyllä ne eivät tälläkään kertaa onnistuneet hurmaamaamaan Episodin toimituskuntaa. Parhaiten pärjäsi suomeksi dubattu virolainen lastenelokuva, josta löytää vanhojen Viisikoiden henkeä Kadonneen aarteen metsästäjien -seikkailumentaliteetilla höystettynä.

Terrence Malick on aina kulkenut omia teitään, ja nytkin hänen uutuuselokuvansa Knight of Cups jakoi mielipiteitä, mikä harmillisesti aina johtaa keskiarvojen keskikastiin hukkumista. Paljon tasaisemmin ääripäiden väliin sijoittui uusi kotimainen komedia, joka siis keveydessään on tulokkaiden turvallisemmasta päästä.

Jytisevä supertoiminta on aina tervetullutta, mutta vaikka synkkyys on niissä päivän sana, Batman v Superman: Dawn of Justiceen olisi kaivannut lisää suvantokohtia. Ja valonpilkahduksia. Ja järkeä. Sitä kuitenkin kehuttiin edellistä osaansa aavistuksen paremmaksi. Samaa ei voi sanoa reilun vuosikymmenen takaisen yllätyshitin jatko-osasta, Kreikkalainen naimakauppa 2:sta.

Toimituksen_suosikit_vk12

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut