Tony ”Viikinki” Halme sai oman elokuvansa, ja tältä se näyttää: katso esimakua!

Tulossa syyskuun lopulla.

8.9.2022 11:55

Viikinki on dokumenttielokuva Tony Halmeesta, miehuudesta ja populismista. Lauri Anssi Moilasen ja Olli Vuokon ohjaaman elokuvan virallinen traileri on juuri julkaistu.

Tony Halme loi itsestään myyttisen, yltiömaskuliinisen vapaapainijahahmon, Viikingin, joka niitti mainetta sekä kehässä että julkisuudessa. Elokuvassa seurataan minkälaisen jäljen Viikinki jättää Tony Halmeeseen ja Suomen poliittiseen ilmapiiriin.

Elokuvassa seurataan kuinka Tony Halme loi itsestään myyttisen Viikingin, jonka vangiksi hän lopulta jäi. Jatkuva lööppijulkisuus ja sen pakonomainen hakeminen olivat kuluttavaa. Räväköillä puheillaan Halme antoi lähtölaukauksen Perussuomalaisten nousulle. Unohdetun kansanosan ääni ja protesti valtaapitävää eliittiä kohtaan olivat Halmeen suosion rakennuspalikoita.

Halmeen suuri kansansuosio on toiminut hyvänä esimerkkinä populistisen, kansan syvien rivien ihailemasta hahmosta, joka tulee poliittisen eliitin ulkopuolelta ja muuttaa politiikan suuntaa. Myös avoimen rasistisista lausunnoista huolimatta – tai kenties juuri niiden takia – hän oli muuttamassa Suomen poliittista ilmapiiriä entistä kärjistyneemmäksi.

Viikingin ensi-ilta on elokuvateattereissa kautta Suomen 27.9.2022. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa