Traaginen oivallus elokuvateatterissa: Mies tajusi olevansa vakavasti sairas katsottuaan Kaiken teorian

Joskus elokuvan näkeminen voi oikeasti olla elämää muuttava kokemus. Näin kävi Paul Whyleylle, joka ymmärsi sairastavansa ALS-tautia mentyään katsomaan vaimonsa kanssa Kaiken teorian.

”Elokuvassa listattiin taudin oireet ja tajusin, että minulla on ne kaikki. En sanonut silloin vielä mitään, se oli hyvä elokuva”, 62-vuotias brittimies kertoo.

Paul meni heti elokuvan katsottuaan lääkäriin. Tutkimustulokset tulivat kahden viikon päästä ja mies sai vahvistuksen itse tekemälleen diagnoosille: hänellä oli liikehermoja rappeuttava ALS-tauti.

”Normaalisti ALS-potilaille annetaan elinajanennusteeksi kahdesta viiteen vuotta, mutta lääkäreiden mukaan Paul on sairastanut tautia jo jonkin aikaa. Tämä on tullut meille suurena shokkina”, vaimo Jayne kertoo.

Nykyään Paul käyttää lääkitystä, joka hidastaa taudin etenemistä. Hän joutuu käyttämään hengityslaitetta eikä pysty kävelemään ilman apua, ja Jayne hoitaa tätä kotona vuorokauden ympäri.

Elämäkertaelokuva Kaiken teoriassa Stephen Hawkingia esittänyt Eddie Redmayne voitti roolisuorituksellaan parhaan miespääosan Oscarin. Maailmankuuluna fyysikkona tunnettu Hawking on elänyt pitkän elämän ALS-taudistaan huolimatta.

Lähde: The Guardian
(Episodi/SK)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut