Vampyyridraaman viimeinen kausi ennakkokatselussa: verta ja seksiä perinteisen runsaasti

True Bloodin seitsemäs ja samalla viimeinen tuotantokausi pyrkii laittamaan HBO:n palkitun vampyyridraaman kunnialla pakettiin. Parin viime tuotantokauden aikana epämääräisten jumaluuksien kanssa sekoillut sarja tuntuu kahden ensimmäisen jakson perusteella palaavan käsikirjoituksellisesti ruotuun ja alkuperäisen kysymyksensä äärelle: voivako ihmiset ja vampyyrit elää rinta rinnan.

Ilmassa on selvää lopun tuntua heti ensimmäisestä jaksosta lähtien ja sarjan tuntien kaikki keskeisistä hahmoista tuskin selviävät elossa kauden loppuun saakka.

Päätöskaudella ihmiset ja kuolettavaan hepatiittiin sairastuneet vampyyrit ajatuvat keskenään suoranaiseen sotaan. Sarjan tunnelma lähentelee Walking Deadia. Sookie, Bill, Alcide ja Jessica taistelevat Bon Tempsin asukkaiden rinnalla vierasta uhkaa vastaan, kun taas kuudennen kauden lopuksi kadonnutta Ericia ei meinaa löytää edes Pam.

Ihmissuhteet hiertävät hahmojen välillä, eikä Sookie tunnu edelleenkään osaavan valita sopivaa seuralaista. Verta ja seksiä mukana on perinteiseen tapaan runsaasti, ja tällä kertaa Jason saa harteilleen kauden alun kuumimman kohtauksen.

Seitsemännen kauden alku nostaa uuden kiinnostuksen True Bloodia kohtaan ja saa odottamaan sarjan päätösratkaisua varovaisen optimistisesti.

Päivi Laajalahti