Tuhkimo etsii ohjaajaa

Disney etsii ohjaajaa tulevalle Cinderella-filmatisoinnilleen. Huhuissa pyörii erityisesti Mark Romanek (Ole luonani aina).

Cinderella tunnetaan suomeksi Tuhkimona. Tuhkimon tarina taasen on parhaiten tuttu Disneyn animaatioelokuvasta vuodelta 1950.

Tuhkimosta on viime vuosikymmeninä tehty kaksikin näyteltyä versiota.

Hilary Duffin Tuhkimotarina (2004) vei äitipuolen piinaaman tytön tarinan koulumaailmaan, kun Drew Barrymoren Ikuisesti sinun (1998) oli uskollisempi sadun kuvaamien linnojen ja prinssien aikakaudelle.

Disneyn toivelistalla olevan Romanekin aiempia ohjauksia ovat muun muassa itkudraama Ole luonani aina (2010) ja trilleri Tunnin kuva (2002).  Ennen elokuvia ohjaajan maine perustui pitkälti musiikkivideoihin, erityisesti Johnny Cashin kehuttuun Hurt-videoon.

Cinderellan uuden elokuvaversion käsikirjoittaa Aline Brosh McKenna, jonka aiempia kässäreitä ovat muun muassa 27 Dresses – hääkuumetta (2008) ja Paholainen pukeutuu Pradaan (2006).

Cinderellan juonesta tai aikakaudesta ei ole vielä varmuutta, mutta prinssille ilmeisesti suunnitellaan järjestettyä avioliittoa, kunnes kolmas osapuoli, Tuhkimo, vie prinssin sydämen.

Tuhkimo on jatkoa elokuvateatterit kohta valloittavaan satuaaltoon, kun jopa kaksi eri Lumikki-filmatisointia saa ensi-iltansa ensi kesänä ja onpa tekeillä myös Hannu ja Kerttu -elokuva.

Kuva Disneyn Tuhkimo-animaatiosta.

Lähteet: Deadline, Total Film

Aiheeseen liittyvät jutut