Tuleeko Bodom-leffasta Suomen Perjantai 13. päivä? – Näimme kuvamateriaalia odotetusta elokuvasta

19.11.2015 17:00

Luokkakokous-ohjaaja Taneli Mustosen seuraava elokuva on Bodom, jossa ammennetaan vuoden 1960 traagisesta Bodomjärven murhatapauksesta.

Bodom-kauhuelokuvassa neljä nuorta menevät yhdessä Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat. Bodomin pääosissa nähdään Mikael Gabriel, Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee ja Santeri Mäntylä.

Kansainvälistäkin huomiota herättäneen elokuvan kuvaukset ovat loppusuoralla Tallinnassa, ja Episodi pääsi vierailemaan kuvauksissa. Samalla reissulla pääsimme näkemään kuvamateriaalia odotetusta elokuvasta.

Eniten kuvamateriaalista tuli mieleen Perjantai 13. päivä -elokuvat. Hauskana sattumana kuvauspaikkavierailun ajankohtakin oli perjantai 13. päivä.

Elokuvantekijät olivat vähasanaisia Bodomin juonesta, ja näkemämme kuvamateriaali ei paljastanut juonesta mitään uutta, mutta nähdyistä kohtauksista sai hyvin käsityksen minkä tyylistä kauhuelokuvaa Mustonen ja kumppanit ovat tekemässä.

Bodom vaikuttaa perinteiseltä 80-luvun slasher-elokuvalta: joukko nuoria lähtee karmivan oloiseen metsään pitämään hauskaa, ja kummallisia asioita alkaa tapahtua. Pian nuorisojoukolla on tiukat paikat synkässä metsässä.

Näkemämme kuvamateriaali näytti varsin pätevältä ja monissa näytetyissä kohtauksissa oli onnistuttu saavuttamaan karmiva ja odottava tunnelma. Varsinkin kuvauspaikat vaikuttivat hyvin valituilta ja erittäin sopivilta kauhuelokuvalle. Älytöntä gorea näytetyistä kohtauksista ei löytynyt.

Syvällisemmin Bodomia on näytetyn kuvamateriaalin perusteella vaikea analysoida, mutta elokuva vaikuttaa lupaavalta.

Bodom tulee teattereihin syksyllä 2016.

Kuva: Bodom / Heikki Kivijärvi/ Don Films

(Episodi/Lauri Vuotila)

Lisää luettavaa